Старозагорската болница с нов шеф
Секция: Здраве
01 Декември 2014 15:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Старозагорската болница с нов шеф

Стара Загора /КРОСС/ Доц. Д-р Йовчо Йовчев е избран за прокурист на старозагорската болница „Проф.д-р Стоян Киркович". Той бе избран на извънредно заседание на Борда на директорите, свикано със заповед на здравния министър Петър Москов заради патовата ситуация с лечебното заведение.
До спешната рокада се стигна след като вече бившата шефка проф. Петрана Чакърова обяви в края на миналата седмица, че болницaта е във финансов колапс и всеки момент може да затвори врати за пациенти. В продължение на 28 дни пациентите на болницата в Стара Загора бяха без парно, защото газовото дружество поиска да му бъде изплатено всичко дължимо накуп, плюс 50 000 лева аванс за следващ период. Здравното заведение е с близо 20 милиона лева задължения и непрестанни запори върху банковите сметки.
Сумата се оказа непосилна за него, което пък принуди пациентите да си носят електроуреди, за да се отопляват. На 28 ноември здравният министър поиска и получи помощ от кмета на Стара Загора, и пациентите вече не са на студено.
Министър Москов упрекна ръководството в немарливо отношение към пациентите. Управата на болницата пък изтъкна, че е уведомила за случващото се здравното министерство още на 18 ноември.