Изложба разкрива суровия живот на рибарите и романтиката на балчишкия бряг
Секция: КУЛТУРА
01 Декември 2014 15:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изложба разкрива суровия живот на рибарите и романтиката на балчишкия бряг

Балчик /КРОСС/ Морето и рибарите са основна тема на фотоизложбата, подредена от днес във фоайето на Община Балчик. Фотосите показват романтиката на балчишкия морски бряг и суровия живот на рибарите. В експозицията са включени предмети, които са неделима част от риболова. Мрежи, игли за плетенето им, оловни тежести, влакна, куки и други материали са предоставени от Историческия музей в Балчик.
Изложбата е в рамките на проект, финансиран чрез Местната инициативна рибарска група, чиято обща стойност е 271 472 лева. Основна негова цел е подобряване качеството на културните ресурси на Община Балчик. Със средствата по проекта се подменя осветлението, озвучаването, зрителските столове и завесите в НЧ „Паисий Хилендарски 1870". Предвижда се също да бъдат закупени проектор, екран и IP камера, която да предава онлайн концерти и театрални представления.
В рамките на проекта тази година ще се проведе и празника на рибари и моряци - Никулден. Пред Морска гара в Балчик на 6 декември ще бъдат представени рибни ястия и деликатеси от най-добрите местни готвачи. Те ще бъдат продадени на търг с благотворителна цел, а рибният курбан ще бъде осветен и раздаден за здраве на всички присъстващи.