Хванаха мъж, склонявал деца към блудствени действия в интернет
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Декември 2014 15:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Хванаха мъж, склонявал деца към блудствени действия в интернет

София /КРОСС/ ДАНС хвана мъж за сексуална експлоатация на деца в интернет. На 24 ноември в София служители на агенцията, под ръководството и надзора на Софийската районна прокуратура, са провели операция за пресичане и документиране на престъпната дейност на пълнолетно лице от мъжки пол, целенасочено реализиращо контакт във виртуална среда с момчета на възраст 10-13 години, за склоняване към блудствени и др. действия (престъпление по чл.155б от НК). Действията са предприети по образувано досъдебно производство. Лицето е задържано за срок до 24 часа, съобщиха от ДАНС.
При извършените процесуално-следствени действия на един адрес в София са намерени и иззети два твърди диска и персонален лаптоп.
Установено е, че под чужда самоличност - с женски и мъжки профили, основно с използван псевдоним под женска самоличност "Albena Yanakieva", лицето инициира контакт в мрежата с малолетни лица от мъжки пол с цел създаване на материали с порнографско съдържание и склоняването на децата към блудствени действия.
Работата по случая продължава.