The Times разкри причината за охлаждането на отношенията между Меркел и Путин
Секция: СВЯТ
01 Декември 2014 16:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
The Times разкри причината за охлаждането на отношенията между Меркел и Путин

/КРОСС/ Хомофобията на Путин убеди Меркел, че двамата няма да намерят общ език, пише The Sunday Times. Изданието посочва, че Меркел е разбрала, че няма да намери общ език с руския президент, след като е чула мнението му за правата на гей общността.
Според източници на британското издание, по време на един от многото разговори между лидерите на двете страни, Путин е изложил пред германския канцлер вижданията си за моралния упадък на Запада и е заявил, че нищо не демонстрира "упадъка на ценностите" така, както правата, които на Запад се дават на хомосексуалните хора. Изданието не уточнява кога и по какъв повод се е състоял разговорът им. След него обаче Меркел вече е била убедена, че руският президент е с характерното ултраконсервативно мислене и смята, че руските ценности стоят над западните, твърди източникът.
Сега канцлерът е най-твърдият поддръжник на новата стратегия на ограничения спрямо Русия. Според източника, Меркел е решила, че Западът няма да направи никакви сделки с Путин, ако той продължи да диктува своите условия. Сега Меркел е заета със създаването на единен европейски фронт срещу Кремъл, посочва вестникът.