Предстоящи събития в страната за днес, 6 декември
Секция: Предстоящи събития
06 Декември 2014 09:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за днес, 6 декември

***
София /КРОСС/ От 09.30 до 13.50 часа в аудитория 207 на Физическия факултет на Софийския университет ще се проведат научнопопулярни лекции. Част от програмата на юбилейната конференция „125 години математика и природни науки в СУ „Св. Климент Охридски".
Здравейте колеги,

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в Националния дворец на децата ще се състои благотворителна арт работилница „Дари Коледно вълшебство за болните деца".

***
Бургас /КРОСС/ От 10.15 часа министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще открие Зона за обществен достъп на пристанище Бургас. След това министър Московски ще посети новопостроеното хале в Яхт клуб „Порт Бургас" и Морска гара Бургас. В 11.00 часа министърът ще направи инспекция на строителството на Бреговия център за управление на корабоплаването, който е част от проект „Информационна система за управление трафика на плавателни съдове (VTMIS)".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 10.30 часа на сцената в парк „Марно поле" ще се състои празника „Зелена, бяла Коледа с приятели от Германия" - рисуване на Коледни торбички с боички с участието на гости от посолството на Федерална република Германия.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 11.00 часа пред сградата на Община Велико Търново ще се състои празнична програма „На Никулден във Велико Търново": с участието на ЛРД „Сокол"-В.Търново, квартет „Славей" и любителски танцови клубове от В. Търново, кулинарна изложба-базар и кулинарна демонстрация приготвяне на рибник, ловене на шарани.

***
Елена /КРОСС/ От 08.00 часа в храм „Успение на Пресвета Богородица" ще се отслужи празнична литургия, а от 11:00 ч. на еленчани и гостите на града ще бъде раздаден рибен курбан за здраве и благоденствие

***
Добрич /КРОСС/ От 6 декември на пл. „Демокрация" Община град Добрич организира Коледен и Новогодишен базар.

***
Пловдив /КРОСС/ От 09.00 часа в катедралния храм "Света Богородица" празнична литургия по случай Никулден ще отслужи пловдивският митрополит Николай

***
Провадия /КРОСС/ От 08.30 часа в храм „Свето Благовещение", с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан ще бъдат изложени за поклонение копия на две чудотворни икони намиращи се в храм „Св. прпмчк. Прокопий Варненски" град Варна.