Ерменков: „Южен поток” не спира, а ще минава през Турция
Секция: ПОЛИТИКА
06 Декември 2014 10:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ерменков: „Южен поток” не спира, а ще минава през Турция

София /КРОСС/ Когато един инфраструктурен проект не се случва, той оказва влияние върху цялата икономическа обстановка", каза пред Нова телевизия Таско Ерменков от „БСП-Лява България" относно спирането на проекта „Южен поток". Той не видя връзка между спирането на проекта и КТБ.
„Имам опасения, които не могат да бъдат доказани и тук е ролята на прокуратурата и на ДАНС, които могат да покажат много повече факти в тази връзка", заяви от своя страна Мартин Димитров от Реформаторския блок. По думите му от всички проекти са останали само санкции и неустойки. „За АЕЦ „Белене" държавата е похарчила над 2 млрд. лева, които няма да ни бъдат върнати, сега ни съдят и за неустойки", аргументира се той.
Той заяви още, че в момента Русия е в тежко финансово положение, от началото на годината рублата се е обезценила два пъти, падането на цените на петрола и газа също са оказали негативни влияния на страната. „В момента никой не е изненадан, че Русия тактически спира действията по „Южен поток", допълни Димитров.
„Нищо не се спира, а се премества в Турция", заяви Таско Ерменков и допълни, че съседите ни са се оказали по-надежден партньор. В тази връзка той попита какво ще става с нашите транзитни газопроводи, когато руският газ ще минава през Турция и Гърция.
Според Димитров Русия просто няма пари да строи „Южен поток" и затова ни вкарва в една тежка интрига.