Сам Смит, Бионсе и Фарел Уилямс с най-много номинации за "Грами"
Секция: ЛЮБОПИТНО
06 Декември 2014 12:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сам Смит, Бионсе и Фарел Уилямс с най-много номинации за "Грами"

/КРОСС/ Младият британски артист Сам Смит и мегазвездите Бионсе и Фарел Уилямс получиха най-много номинации за 57-та церемония по раздаването на наградите "Грами".
Младият соул певец, който постигна огромен успех с баладата си Stay With Me, получи шест номинации заедно с Бионсе и Фарел Уилямс.
Първият албум на Сам Смит In The Lonely Hour е номиниран в престижната категория албум на годината заедно с Girl на Фарел Уилямс, който включва световния хит Happy.
Бионсе, която постави рекорд при жените, спечелвайки през 2010 г. шест награди "Грами" само за една вечер, също беше номинирана в тази категория с последния си албум, който носи името ѝ и включва песента Drunk in Love - дует със съпруга ѝ Джей Зи.
Бек (с четири номинации) и британецът Ед Шиърън също са конкуренти в категорията.
Победителите на церемонията по раздаването на наградите "Грами" ще бъдат обявени в Лос Анджелис на 8 февруари. В категорията най-добър музикален запис на годината номинация получи австралийската рапърка и манекенка Иги Азалеа за парчето Fancy, в което участва и британската певица Чарли XCX.
Меган Трейнър също е отличена за All About That Bass. Сиа, която също идва от Австралия и също е повлияна от ар енд би, е номинирана за Chandelier. Това е най-важната номинация за певицата в над 20-годишната ѝ кариера. Преди две години тя беше номинирана в категорията за най-добра рап песен.
Тейлър Суифт също ще се състезава в категорията с мега хита си Shake It Off от албума ѝ "1989". Единственият мъж, номиниран в категорията, е британският певец Сам Смит.
Рокаджиите от U2, които са една от най-награждаваните банди в историята на наградите "Грами", бяха номинирани за най-добър рок албум за Songs of Innocence, въпреки противоречивото му пускане в iTunes през септември. Техни конкуренти ще бъдат ветераните Том Пети и "Дъ Хартбрейкърс", Бек, рокаджиите от "Дъ блек кийс" и алтернативния рокаджия и продуцент Райън Адамс.
Бионсе беше номинирана в категорията най-добър съвременен ърбън албум, както и Фарел Уилямс и Мали Мюзик. Дамите получиха три от петте номинации и в категорията за най-добър кънтри албум, въпреки доминацията на мъжете в този жанр по радиата. Бранди Кларк беше номинирана за 12 Stories заедно с утвърдени звезди като Миранда Ламбърт и Лий Ан Уомак. Номинираните мъже са Деркс Бентли и Ерик Чърч.
Бранди Кларк беше номинирана и в категорията най-добър нов артист заедно с Иги Азалеа и Сам Смит. Техни конкуренти ще бъдат също групата Haim, състояща се от три сестри, и британските рокаджии Bastille. Иги Азалеа получи номинация и за най-добър рап албум с Еминем, телевизионната звезда Чайлдиш Гамбино и новака Schoolboy Q.