Първанов убеден: Мога да спечеля президентски избори срещу Борисов
Секция: ПОЛИТИКА
06 Декември 2014 10:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първанов убеден: Мога да спечеля президентски избори срещу Борисов

София /КРОСС/ Ако предположим, че се явя на президентски избори, мога да ги спечеля. Който и да ми е опонент. Дори и срещу Борисов. Това каза пред Нова телевизия лидерът на АБВ Георги Първанов.
Той обаче добави, че не си представя отново да е държавен глава. Това нямало и да се случи, защото по тълкувания не е възможно според конституцията.
А и 10 години като президент са достатъчно, посочи той.
Първанов е скептичен, че може да се постигне нещо по „Южен поток", но смята, че трябва да има мобилизация на националния ресурс на енергийната дипломация, за да се върнем в мача.
Той спомена, че за последната година се е чувал два пъти с Борисов. Първият път е било при съставянето на кабинета, а вторият при отказа на Русия да строи „Южен поток". „Аз му се обадих. Той беше не по-малко притеснен от изказването на Путин", каза лидерът на АБВ.
„Не съм се оплаквал никога. Скоро върху мен се лепна най-голямата клевета на прехода. Да ти припишат 80 милиона при положение, че нямаш 8 стотинки. Вече 2 години и половина след края на мандата продължавам да живея в блока в „Красна поляна". Искам по-голямо и просторно жилище. Надявам се да го постигна. Когато го постигна, ще разберете", каза още Първанов.