Риби-рекордьори в центъра на Стара Загора
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Декември 2014 12:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Риби-рекордьори в центъра на Стара Загора

Стара Загора /КРОСС/Рекордьорите тази година в рибната надпревара в Стара Загора са два 50-килограмови толстолоба и 40-килограмов амур. Достойна конкуренция са им шаран тежащ 35 килограма и двама братя близнаци - амури по 37 килограма единият!
Никулденската фиеста се вихри в центъра на града под вещото ръководство на кулинарния гуру Ути Бъчваров. Той дирижира и състезанието по рибени чорби, които се майсторят в три 40-литрови казана.

Три отбора, с уникални рецепти, се борят за приза „Най-вкусна чорба". Майсторлък показва тимът на журналистите „Щуките, който е в състав Венета Асенова от ТВ „Европа", Мадлен Пеева от в. „Национална бизнес поща" и запаленият риболовец Матей Бонев - кореспондент на в. „Стандарт". Не им отстъпват „Сладкогласници" от НЧ „Възраждане-1927", с. Калояновец с „Рибена чорба по джанбазки". Ръкави са запретнали и младите надежди от ПГОХ „Райна Княгиня" в Стара Загора, които готвят „Бистра рибена чорба".
Самият Ути бърка риба плакия в най-големия тиган в България .
Такива риби - красавици само в Стара Загора има, категоричен е телевизионният водещ, който твърди, че казан с чорба може да се спретне дори само с една от главите на отбраните екземпляри. В огромния му тиган потънаха още 50 кг стар лук, 30 кг домати, моркови, орехови ядки, люти чушлета, целина, пащърнак и др.
За трета поредна година Община Стара Загора организира празник за Никулден, за здравето и благоденствието на старозагорци.