Кметът на Несебър откри традиционната Никулденска изложба
Секция: КУЛТУРА
06 Декември 2014 14:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметът на Несебър откри традиционната Никулденска изложба

Несебър /КРОСС/ Кметът на община Несебър - Николай Димитров, откри традиционната изложба, организирана от Дружеството на несебърските художници, посветена на големия християнски празник Никулден. Тя се проведе в залата на градската галерия в Несебър и събра множество гости и почитатели на съвременното изобразително изкуство.
Художниците представиха най-добрите си творби в сферата на графиката, живописта, пластиката и приложното изкуство. Изложбата се превърна в поредната илюстрация, доказваща афинитета на несебърските творци към качествени художествени творби, несъмнено зареждащи посетителите с жизненост и самобитната красота на енергията, вложена от вътрешния интелектуален и емоционален капацитет на авторите.

„За мен е голямо удоволствие да съм тук и искам да благодаря на Дружеството на несебърските художници, тъй като те винаги са се отзовавали на всички мероприятия, а също така, те със своите произведения, са част от визията на община Несебър", каза в приветственото си слово г-н Димитров. Той допълни още, че Общината полага средства, грижи и усилия, а дори и в условията на криза успява да подпомага разнообразни дейности и най-вече - творците и художниците, културата, социалната политика и др.
„Винаги съм казвал, че община Несебър е стабилна във всяко едно отношение - инфраструктурно, финансово, културно, политическо, в социалната сфера и затова тя не води политика на оцеляване, а на планиране, дългосрочно развитие и растеж", каза градоначалника. Той завърши с това, че както досега, така и занапред Общината заедно с Общинския съвет, ще подкрепят всяко едно мероприятие като това. Г-н Димитров изтъкна, че община Несебър работи в синхрон с местния парламент и че така трябва да бъде - всички да са единни и задружни.