Над 200 арестувани по време на демонстрации в Гърция
Секция: СВЯТ
07 Декември 2014 12:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 200 арестувани по време на демонстрации в Гърция

/КРОСС/ В Гърция най-малко 211 души са задържани за причиняване на безредици в Атина по време на многохилядна демонстрация по повод 6-годишнината от застрелването на гръцки подрастващ от полицай.
Няколко хиляди души снощи проведоха протестно шествие в Атина до мястото, където бе убит тийнейджърът. Мирната в началото демонстрация скоро се превърна в хаос. Протестиращи започнали да чупят витрини на магазини и автобусни спирки. Част от хората разбили магазин за дрехи, изкарали редица дрехи и предмети на улицата и ги запалили.
Полицията използвала сълзотворен газ в Ексархия, за да усмири протеста. Сблъсъци между полицията и протестиращи имало и в Солун, където хулигани пребили двама цивилни полицаи, на което полицията реагирала с шокови гранати и газ.
На 6 декември 2008 г. бе убит 15-годишният Алексис Григоропулос. Анархистите обаче решили да използват възпоменателната проява като повод да изразят солидарност с хвърления в затвора техен съмишленик Никос Романос, който вече почти месец провежда гладна стачка.