Пловдивчани си разменят книги на Четвъртък пазара
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Декември 2014 13:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пловдивчани си разменят книги на Четвъртък пазара

Пловдив /КРОСС/ Пловдивчани ще могат да си разменят книги без пари чрез т. нар. коопкнижарница, научи Topnovini.bg. Необичайната библиотека ще бъде монтирана днес на Фермерския пазар на Четвъртък пазара, а всеки желаещ може да се включи в инициативата от 11 часа.
На една от колоните на най-голямото тържище в центъра на Пловдив ентусиастите ще оформят библиотеката с помощта на нови дървени щайги, дървени летви и конопени въжета. Всеки ще може да оставя и да взима книги оттам, без да заплаща нищо.
"Коопкнижарницата" на Фермерския пазар в Пловдив е част от проекта "Фермерските пазари в София и Пловдив - събития за устойчиво развитие", който се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.
"Вече получихме първите дарени книжки за свободната коопкнижарница", похвалиха се организаторите. Те призовават пловдивчани да споделят своите книги, независимо на каква тематика са, като ги донесат в библиотеката за свободен достъп на Четвъртък пазара.