Възстановено е електрозахранването в почти цялата Видинска област
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Декември 2014 13:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Възстановено е електрозахранването в почти цялата Видинска област

Видин /КРОСС/ Кризата с електроснабдяването в област Видин постепенно се преодолява. Данните от тази сутрин, изнесени на заседанието на областния кризисен щаб, показват, че без ток са 12 населени места, от които 10 - в община Белоградчик и по едно - в община Кула и община Макреш.
Напълно е възстановено електроснабдяването в Грамада, Димово и Чупрене, които бяха сред най-засегнатите от поледиците общини.
Възобновено е електрозахранването на почти всички помпени станции и нормалното подаване на питейна вода към населените места.
След заседанието на кризисния щаб областният управител Момчил Станков замина за с. Гара Орешец, в близост до което специализирани екипи продължават да работят по отстраняването на повредата по 110 - киловолтовия далекопровод "Скалите". Към труднодостъпното място на аварията, с него пътуват и директорът на ОД МВР - Видин Константин Джунински и директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Станислав Генчев.
Осигурен е необходимият експертен и технически ресурс в помощ на аварийните групи, които работят на пресечен терен и при неблагоприятни метеорологични условия. Вчера и от АЕЦ Козлодуй бе доставена високопроходима верижна техника. Осигурен е кран, с който на мястото на падналия електрически стълб да бъде монтирано ново железорешетъчно електропреносно съоръжение. С отстраняването на повредата ще се възстанови напълно напрежението в електрическата мрежа на подстанция Белоградчик, осигуряваща ток за населението в повечето от пострадалите райони.
Областният управител Момчил Станков е в постоянна телефонна връзка с министъра на енергетиката Теменужка Петкова, като редовно я информира за обстановката и резултатите от предприетите мерки за преодоляването на бедствената ситуация в област Видин.