ПФ застава зад Москов
Секция: ПОЛИТИКА
10 Декември 2014 08:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ПФ застава зад Москов

/КРОСС/Валери Симеонов заяви категоричната подкрепа на Патриотичния фронт за министъра на здравеопазването Петър Москов и призова да не се прави от нищо нещо.

Основната задача на ДПС е да цепи българското общество и да го противопоставя. С искането за оставка на здравния министър Петър Москов те играят театрална постановка. Но това не е дневният ред на нашето общество, коментира в студиото на TV7 съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Той смята, че министър Москов е прав да нарича нещата с истинските им имена. В България се страхуваме да казваме истината, добави Симеонов. 

Вчера ДПС поиска оставката на здравния министър Петър Москов заради изказванията му за нападенията срещу лекари от Спешна помощ в ромските махали.

"Преди няколко дни един български министър взе, че каза истината. Каза я с много лоши и неподходящи думи, два пъти се извини. Само че, че беше истина го знаем всички. Патетиката не може да затулва истината. Тя няма етнически характер, а дълбок социално-политически характер" - защити го след това лидерът на ДСБ Радан Кънев.

„В една демократична държава не може с незаконни действия да се елиминира незаконие. В една държава с демократични порядки има съд. Няма колективна вина, има персонална вина. Този виновник, побойник, хулиган е идентифициран. Той трябва да бъде открит, да бъде съден и да си получи възмездието", заяви в тази сутрин в студиото на Нова телевизия зам.-председателят на ДПС Тунчер Кърджалиев. 

„Проблемът касае общо отношението към медицинските екипи. В този смисъл трябва да се постави за разглеждане и решение, защото е ясно, че само промяната в Наказателния кодекс няма да реши проблема. Човек може да бъде съден за думите, но важни са делата. Наистина министърът поднесе извинения вчера в парламентарна зала за емоционалното си изказване. Той поиска да понесе тази отговорност", каза от своя страна Даниела Дариткова от ГЕРБ.