Министър Танев: Ломоносов и Златаров нищо не са направили, а Фредерик Жолио-Кюри е пълна нула
Секция: Коментари
23 Декември 2014 13:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Танев: Ломоносов и Златаров нищо не са направили, а Фредерик Жолио-Кюри е пълна нула

/КРОСС/Скандален „урок" на министър Тодор Танев във Враца развълнува българите и особено тези с отношение към литературата. Че Ломоносов и Златаров нищо не са направили, а Фредерик Жолио-Кюри е пълна нула, разказа на подрастващите просветник №1.

Ломоносов не е направил нищо, Асен Златаров и той не е нищо особено, а само е ходил в СССР, докато тук е било фашизъм, обясни на дванадесетокласници просветният министър Тодор Танев при посещение в СОУ "Хр. Ботев" във Враца. Мария и Пиер Кюри са най-великите химици, Нобелови лауреати, но Фредерик Жолио-Кюри е пълна нула в науката, обаче се жени за дъщеря им Ирен и взема фамилията Кюри, "за да се фука", откри министърът "истината" за световните светила в химията. "На Фредерик му се е отворило по политически причини, защото е бил в Съпротивата като в "Ало-ало", каза Танев за нобелиста от 1935 г. Жолио-Кюри.
С хайлашки тон и обръщения на "бе" министърът еднозначно отреди на децата бъдеще в чужбина и ги посъветва да учат английски, но и български, за да не им липсва в чужбина.