Лекарският съюз настоява за оставка на Надзорния съвет на НЗОК
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Декември 2014 14:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лекарският съюз настоява за оставка на Надзорния съвет на НЗОК

/КРОСС/Лекарският съюз ще поиска незабавна оставка на всички членове на надзорния съвет на Здравната каса и ще заведе дело срещу здравноосигурителната институция, каза в ефира на Дарик председателят на съсловната организация д-р Цветан Райчинов. Причината е отказът на Здравната каса от подписване на Национален рамков договор.

От институцията съобщиха, че няма да подпишат договора, защото не одобряват исканията на лекарите за по-високи цени на клиничните пътеки за инфекциозни болести и за диабет. Лекарите обаче приеха този отказ като акт на безочие и наглост, който блокира всякакви възможности за реформи в системата.

„Това е поредното повече от неадекватно решение на Надзора. Да не говоря, че Надзорът през цялото време на преговорите не се появи веднъж поне в пълния си състав, обикновено двама-трима до четири човека. Т.е те отказаха практически да преговарят. Това е удостоверено с протоколи и всичко това ще влезе в съда. За мен това са някакви необясними по-скоро политически игри. И ще настояваме за незабавна оставка на хора, които не желаят очевидно да работят и да бъдат в този надзор, но са вътре", коментира д-р Райчинов.