Дора Янкова подпомогна тричленно семейство, живеещо във фургон
Секция: ПОЛИТИКА
23 Декември 2014 17:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дора Янкова подпомогна тричленно семейство, живеещо във фургон

Смолян /КРОСС/ В навечерието на най-светлите празници депутатът от БСП Лява България Дора Янкова, член на ИБ на БСП, подпомогна семейство без дом в Смолян. С помощта на предприемач от града, пожелал анонимност, Янкова осигури дърва за огрев на семейството до края на зимния сезон, както и парични средства, с които то да изкара Коледните и Новогодишни празници.
Повече от три години Елена Шикова и двамата й синове живеят във фургон в „Станевска махала". Тесният фургон е жилище за тримата, след като по време на тежка зима счупено дърво поврежда сериозно къщата им. Две години по-късно тя е разрушена от община Смолян след като сградата започва да се руши опасно. Елена Шикова и синовете й живеят в крайна бедност. Миналата година те отново получиха подкрепа от Дора Янкова, която осигури чрез спонсори отоплението с дърва.
Шикова изказа благодарността си към Дора Янкова за доброто дело. „Желая ви от сърце да сте винаги така добър човек, да работите за доброто на хората и да правите света по-добро място за живот", бяха пожеланията на Шикова.
Тя подчерта, че въпреки острата нужда от социална закрила до момента никои от община Смолян не е предложил общинско жилище или друг вид помощ на семейството. Освен невъзможността да си подсигури нормални условия за живот Елена и двамата й синове имат нужда от дрехи, завивки и храна.