Пияни чужденци спретнаха екшън с патрулка
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Декември 2014 18:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пияни чужденци спретнаха екшън с патрулка

София /КРОСС/ Безумен екшън са успели да спретнат двама чужденци в нощта срещу вторник малко след полунощ, разказаха за „Новинар" от столичната полиция.
Дежурен патрул от пето районно е забелязал джип „Рейндж Роувър" да криволичи като слаломист по тясната улица „Борис I" край булевард „Патриарх Евтимий". Когато стъпил на булеварда, ченгетата вдигнали стоп палката, за да го отбият встрани и да го проверят. Вместо да се подчини, водачът, който е от Великобритания, взел възможно най-безумното решение. Дал газ и изчезнал. От този момент нататък се отприщила истинската лудница.
Започнало преследване. На улица „Кожарска" роувърът внезапно спрял, а шофьорът взел поредното лошо решение за нощта - опитал да избяга пеша. Униформените го настигнали и свалили на земята.
Докато се гонели с него обаче, започнала втора серия. Румънката, която се возела на дясната седалка на джипа, се възползвала от липсата на интерес към нея в този момент и се преместила на шофьорското място. Дала газ и офейкала пред смаяните погледи на униформените, които, след като си затворили увисналите ченета, се метнали на патрулката и продължили да гонят роувъра. Дали сигнал на колегите и им пратили подкрепления по маршрута на джипа беглец.
На улица „Първа българска армия" преградили пътя на дамата, очаквайки, че това ще я спре. Почти познали. Спряло я, но с цената на катастрофа. Вместо да набие спирачки, смелата румънка дала газ и се опитала да мине през патрулката пред нея.
След като най-после возилото било спряно, свалили румънката и я закопчали.
41-годишният британец и 25-годишната румънка се озовали в пето районно. Дали им дрегер и уредът заковал 1,25 промила при мъжа и 1,41 - при жената. Двамата са били задържани за едно денонощие, а по случая е образувано досъдебно производство.