Сертов следял в интернет какво се пише за него в България
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Декември 2014 09:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сертов следял в интернет какво се пише за него в България

София/КРОСС/ Петко Сертов е напуснал хотела си в Атина на 21, а не на 22 декември. Това съобщи кореспондентът на Нова телевизия от Атина Бойка Атанасова, която е разговаряла с рецепционистката на хотела. Същата служителка е регистрирала бившия шеф на ДАНС при пристигането му и затова е уверена, че е той.Според разказа на рецепционистката, Сертов вероятно е знаел, че е издирван. Той е ползвал компютър с интернет на рецепцията, като се предполага, че е следил какво се пише за него.
Иначе Сертов е бил спокоен, говорил е на английски и перфектен гръцки с персонала и други хора, без да се уточнява точно какво.
Когато гръцката полиция тръгнала към въпросния хотел, Сертов вече бил напуснал. Хотелът, който е клас „Б" - по-ниска категория, се намира в емигрантски и работнически квартал, който се ползва с лоша слава. Предполага се, че бившият шеф на ДАНС се е надявал, че заради ниската категория на обекта няма да бъде локализиран толкова бързо.
Сертов не е пристигнал с автомобил. От гръцката полиция предполагат, че е дошъл с влак, още повече, че гара Лариса се намира точно срещу хотела му.