Майка и двете й деца посрещат Коледа на улицата
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Декември 2014 10:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Майка и двете й деца посрещат Коледа на улицата

София /КРОСС/ Назаретка и децата й Албена и Радослав продължават да живеят на улицата. Те нощуват на един от столичните тротоари под открито небе. За тяхната съдба ви разказахме преди около месец. Оттогава насам почти нищо не се е променило за тримата.
Намираме семейство Алдимирови на същото място в столичния квартал "Хаджи Димитър". Утрото е студено. Заварваме всички да спят, увити с по няколко одеяла. Покрити са с голям найлон. Първа се показва Назаретка. Преди 10 години тя е имала сергия за дрехи, но я застигат серия от нещастия: губи майка си, дъщеря й остава без работа, тя също. И този път ни посреща с думите, че животът за нея и двете й деца е загубен.
Назаретка и децата й твърдят, че много хора са научили за тяхната съдба от репортажа на TV7. Тогава добри хора им дали храна и малко пари. Сред тях е и Мануела, която редовно им донася по нещо за хапване.
Албена разказва, че наскоро при тях дошъл човек, който им предложил къща в Копривщица. Засега обаче семейството остава в София - града, който познават.
Радослав показва новото си легло, което е намерил до кофа за боклук. През деня се разхождат около вещите си и така се стоплят. Вечерта се завиват с найлоните и така до следващото утро. На този етап не могат да си намерят работа. Като завали сняг, планират да използват контейнер, който човек от квартала им е оставил. Вътре обаче няма прозорци, няма ток и вода. Надеждата, че тримата няма да посрещнат Коледа на улицата, е почти угаснала. Сега много се разстройват от факта, че нямат елхичка, която да накичат с играчките, които сме още пазят в отделна кутия.
Една стая, за едно с тоалетна, ток и вода. Това си пожелават Радослав, Албена и майка им Назаретка. Мисълта, че може да се случи някакво чудо ги топли под найлоните на столичния тротоар.