Социалисти се озоваха в ролята на Дядо Коледа
Секция: ПОЛИТИКА
24 Декември 2014 10:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Социалисти се озоваха в ролята на Дядо Коледа

Стара Загора /КРОСС/ Броене часове преди Рождество Христово 40 деца от Центъра за настаняване от семеен тип „Малък групов дом" в Стара Загора, грейнаха от щастие, защото имаха своите Коледни подаръци. В ролята на добрия старец се озова основната партийна организация „Център" на БСП в Стара Загора, в която членува народният представител в 43 НС Георги Гьоков.
„Всяка година подготвяме предпразнични изненади на различни социални общности, тази година дарителската ни акция е част от инициативата на БСП „Солидарна Коледа", сподели председателката Галина Господинова. Социалистите подготвиха, както подаръци за всяко дете, така и сладки Коледни пакети и многоцветни приспособления за бъдещи художници. Празничната визита, предизвикала много радост в дома, срещна социалистите с условията, в които се обгрижват децата, а щастливите момичета и момчета разказваха безспирно на специалните си гости за себе си, за детските си желания и мечти.
„Животът в Малкия групов дом дава възможност на децата да имат нормално детство, да посещават кварталните училища, пред тях е и реалния шанс за бъдещето. Тук се изгражда усещането за собствен дом", сподели директорката Недялка Събева. Работещите в центъра се опитват да превърнат светлия християнски празник в изграждане на традиции и обичаи, характерни за всяко семейство.
„Солидарна Коледа" е поредица от инициативи на БСП, които се провеждат на различни места в страната и са насочени към нуждаещи се от топлина и подкрепа, разясни инициативата депутатът Георги Гьоков. По думите му добронамерените към дарителство хора вярват, че солидарността и съпричастността към болката и социалната неравност ни правят силни, а нуждаещите се изпълват с енергия и надежда за живот.