Психолог: Поведението на Сертов е неадекватно
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Декември 2014 10:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Психолог: Поведението на Сертов е неадекватно

София /КРОСС/ Поведението на Петко Сертов е неадекватно. Това каза пред Нова телевизия криминалният психолог Тодор Тодоров.
„Ако причината за изчезването му не са лични проблеми се питам защо той е бил шеф на ДАНС. Да не се окаже, че е отишъл на поклонение в Атон и да се върне скоро", допълни той.
„Причините Сертов да не иска да се яви в полицейско управление и да представи личната си карта може да са много. Откъде знаем, че той не е казал на семейството си къде отива? Ако той не го е направил, поведението му наистина става странно. Не го познавам лично, но това, което се случва, не може да е добре. Особено след като е бил шеф на контраразузнаването. Може да се е изплашил, или да се е „оцапал до ушите". Може да има лични проблеми", коментира психологът.
„Ако има заплаха за сигурността му, защо не е потърсил защита от българските служби? Това е сериозна обида за тях. Според него всеки компютър помни историята на влизанията и можело да се проследи какво е чел и правил", категоричен бе Тодоров.
„Ако всичко това е свързано с последвалите ДАНС ангажименти и ако има нещо общо със спирането на „Южен поток", значи той се е забъркал в нещо и трябва да носи последици", каза Тодоров.
„Това, че е изглеждал спокоен, не е сигурно, защото това може видимо да е така, а отвътре да му ври и кипи, продължи той. След като е засечен там, гръцката полиция едва ли ще поднася невярна информация", каза още той.
"Господин Сертов е напуснал хотела на 21-ви декември. Той се е регистрирал за два дни, но само може да се гадае дали е получил информация, че вече е локализиран и е напуснал по-рано. Вероятно той е знаел, че се издирва, защото е ползвал компютъра в хотела. Разговарял е с хората на английски и е вечерял сам в таверна", каза кореспондентът на Нова в Гърция Бойка Атанасова. Той категорично не е пристигнал в хотела с автомобила, с който е тръгнал от България.