Слаб контрол и малко камери по малките пътища у нас
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Декември 2014 12:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слаб контрол и малко камери по малките пътища у нас

София /КРОСС/ Засилено полицейско присъствие и засилен контрол по пътя за празниците. В малките населени места и по малките пътища обаче ситуацията няма да е такава. В цялата област Враца контролът става само с 4 камери. А в почивните дни са предвидени проверки по широокобхватния метод.
Когато някой пие две ракии по празниците и след това седне зад волана, той дори не мисли за това, че ще нарани или убие човек, смята Цветан Цветков. Той лично е виждал как във вилната зона и в малките населени места хора карат, след като са пили с усещането, че никой няма да ги хване.
С проверки вече трудно може да стане. Всеки, който реши да седне пил или без книжка зад волана просто може да види в сайта на МВР точно кога и къде са патрулите и да ги заобиколи.
„Ако мине през нас ще го хванем, ако не мине, няма как да знаем във всяко село, който е пийнал и примерно от една къща се придвижва до друга къща с автомобила", казва директорът ОД на МВР - Враца комисар Иван Кирилов.
Полицаите вече са набелязали по-широки места и в селата, където да правят проверки по широкообхватния метод по време на празниците, съобщава Нова телевизия.