Банско и Сандански пълни на 100 % за празниците
Секция: Туризъм
24 Декември 2014 14:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Банско и Сандански пълни на 100 % за празниците

/КРОСС/ В първия почивен ден от Коледните празници трафикът по международния път за Гърция е сравнително спокоен. Нощта е преминала без нито един пътен инцидент, казаха дежурните полицаи в Благоевград.
Очаква се трафикът да бъде по-интензивен в ранния следобед. Има ли вече засилено движение на автомобили по главния път Е-79 в посока Кулата в този вижте във видеото от Боряна Черганова.
В Банско и тази година чуждата реч е на всяка крачка. Туристи предимно от балканските държави са изпълнили курорта. Лек спад хотелиерите отчитат сред руските и английски туристи, а тази година за първи път се усеща по-масово присъствие на гости от Израел.
"Нашата правилна стратегия, която беше да присъстваме на туристическа борса в Израел, ето тя носи добрите резултатите веднага", коментира пред БНТ Малин Бистрин, собственик на хотел.
И тази година чужденците си позволяват по-дълги почивки от българите.
"Интересът на българските туристи е малко засилен, макар и за кратко. Те са за три и за два дена", каза Янка Рахова, собственик на хотел.
И докато в Банско се радват на снежната покривка, слънцето е магнитът за туристите в Сандански. Курортът се посещава масово и заради СПА услугите.
"За първа година успяваме успешно да продадем и коледния празник", коментира Георги Митрев, маркетинг мениджър на хотел.
Според местните хора чужденците идват в курорта заради природните дадености. В Сандански отчитат, че шопингът също привлича много туристи.