Предстоящи събития в страната за днес, 28 април
Секция: Предстоящи събития
28 Април 2015 07:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за днес, 28 април

***
с. Долна Диканя /КРОСС/ От 10.00 часа официално ще бъде открито новосъздадено предприятие за преработка на зеленчуци в село Долна Диканя, община Радомир, област Перник. Официален гост на събитието е премиерът Бойко Борисов.

***
София /КРОСС/ От 9.00 часа ще се проведе на семинар на тема: „Миграция и бежанци: въпроси на транснационалната сигурност". Събитието ще се проведе в „Кемпински хотел Маринела".

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа Институтът за пазарна икономика организира пресконференция на тема: „Потенциалните ефекти от ТПТИ за България".

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа състав на СГС ще разгледа делото срещу подсъдимите за обира на „Алианц Банк".

***
София /КРОСС/ От 9.30 часа - 4 състав на СГС ще заседава по делото срещу Веселин Георгиев.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа - 5 състав на СГС ще заседава по делото срещу Денис Ершов и Цветан Димитров.

***
София /КРОСС/ От 10.30ч. ще се състои бизнес закуска на тема: „Електронните умения за създаване на заетост и икономически растеж" - конферентна зала, Представителство на Европейската комисия в България (ул. "Г. С. Раковски" 124).

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в Пресцентър НДК ще се проведе пресконференция по ОП "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013; Участие в пресконференцията ще вземат: Ивайло Алексиев - Изпълнителен директор АУЕР; Красимир Найденов - Ръководител проект и др.

***
София /КРОСС/ От 14.30 часа ще се проведе среща на ръководството и народни представители от ПГ на „Патриотичен фронт" с финансови експерти, сред които: Стоян Мавродиев - председател на КФН Емил Хърсев, Григор Ивазов. Срещата ще се проведе в зала „Запад" на Народното събрание. В 16.00 ч. е началото на срещата на ръководството с представители на Българската стопанска камара, Асоциацията на индустриалния капитал, представители на Съюз на юрисконсултите и Съюз на счетоводителите. От 17.00 ч. в сградата на парламента е насрочена срещата на народните представители от ПГ на Патриотичен фронт с Главния прокурор.

***
София /КРОСС/ От 19.00 часа в изложбена зала ЕкспоБаня София се открива изложба нетрадиционна фотография е на трима автори - Явор Шопов, Розалина Касабова и Жорж Ру, озаглавена Хармония изваяна от вода и светлина на бул. „Мария Луиза" 16.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа председателят на парламента Цецка Цачева ще открие международна конференция за отнемане на незаконно придобито имущество, организирана от Асоциация „Прозрачност без граници". Форумът ще се проведе в Конферентната зала на Гранд хотел София.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в хотел „Анел" ще се проведе национална конференция на тема „Местни планове за превенция и ограничаване на младежката безработица", организирана от УНСС.

***
София /КРОСС/ От 09.30 ч. в Центъра за източни езици и култури (бул. "Тодор Александров" № 79), специалност „Японистика", ще се проведе официална церемония, която ще отбележи успешното приключване на проект "Япония за България - популяризиране на японски език и култура в България".
От 11.00 ч., в Зала 1 на Ректората Харуки Хаяши ще изнесе лекция на тема: „Японски бизнес и икономика".

***
София /КРОСС/ От 11:00 часа в Пресцентър НДК ще се проведе встъпителна пресконференция по повод старта на информационната кампания на Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР) за създаване на предпоставки за въвеждане на нови финансови инструменти - „бели сертификати за енергийни спестявания".

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа ще се състои трети национален семинар с международно участие на тема: „Интелектуалната собственост - формула за успех, творчество и иновации" в зала „Тържествена", УниБИТ 1, бул. Цариградско шосе № 119, София.

***
София /КРОСС/ От 9,30 часа в зала Библиотека на „Радисън Блу Гранд хотел" ще се проведе дискусия на тема: "(Не)сигурни реформи в сектор сигурност?" в рамките на проекта "Границите на секретността: Регулация и контрол на сектора за сигурност".

***
София /КРОСС/ Националният онлайн кръг на „Цветна олимпиада" ще се започне от 14:00 часа в Националния дворец на децата.

***
София /КРОСС/ От 16:00 часа в зала 2 на Централния дом на архитекта на ул. „Кракра" 11, арх. Мариана Везнева, член-кор. на МАИ ще изнесе лекция на тема: „Запознаване с посланията в житните кръгове".

***
София /КРОСС/ От 8.00 часа по повод Международния ден на имунологията ще се проведат профилактични прегледи за в „Лаборатория по клинична имунология", по-позната сред хората като „кръвна банка". За да се възползват от тях, хората задължително трябва да се запишат предварително по телефона 02/ 91 54 311.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА сдружение „Българо-румънски трансграничен институт по медиация" ще даде пресконференция.

***
София /КРОСС/ В 12.00 часа проф. Николай Овчаров ще даде пресконференция в пресклуба на БТА.

***
Бургас /КРОСС/ Заседание на Общинския съвет-Бургас ще проведе заседание .

***
Видин /КРОСС/ От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА във Видин пресконференция ще дадат председателят на ПП "Екогласност" Емил Георгиев и представители на Федерацията на "Потребителите".

***
Търговище /КРОСС/ От 11.00 часа, в пресцентъра на Областна администрация Търговище ще се състои официалното награждаване на победителите в конкурса „Най-добри здравословни и безопасни условия на труд".

***
Стара Загора /КРОСС/ От 11.00 и 16.00 часа Информационният център Европа Директно - Стара Загора, съвместно с Едланта - Образование в чужбина, ще проведе на 28 април 2015 безплатни консултации и презентации за възможностите за висше образование във Великобритания, Германия, Дания и Холандия. Събитието ще се проведе в ГПЧЕ "Ромен Ролан", зала "Америка за България".

***
Карлово /КРОСС/ От 11.00 часа Лиляна Павлова - министър на регионалното развитие и благоустройството и д-р Емил Кабаиванов - Кмет на Община Карлово ще открият парка пред стадион "Васил Левски" в Карлово.

***
Враца /КРОСС/ От 9.30 ч., пред Паметника на работника /при разклона за Згориград/, Врачанска Митрополия ще отслужи панихида. Областният съвет по условия организира почитане на паметта на жертвите при трудови злополуки, във връзка с отбелязването на Международния ден на здравословни и безопасни условия на труд. В 11.00 ч., в заседателната зала на Областна администрация - Враца, ет VI, ще се проведе Кръгла маса на тема: "Зелените работни места и осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд в зелените производства".

***
Пловдив /КРОСС/ От 10.00 часа Състав на Пловдивския районен съд ще даде ход на делото срещу Б. Кюртов.

***
Пловдив /КРОСС/ От 9,30 часа състав на Пловдивския районен съд ще даде ход на делото Йордан К.

***
Стара Загора /КРОСС/ От 18.00 часа ще се състои премиера на книгите на Румен Денев „Подражание на псалтира" и „Назад към човечеството". Премиерата ще се проведе в къща музей „Гео Милев"

***
Враца /КРОСС/ От 14.00 ч. в заседателната зала на Областна администрация - Враца, ет. VI, ще се проведе редовно заседание на Областен съвет за развитие на област Враца.

***
Благоевград /КРОСС/ „Пролетен фестивал на съвременно изкуство - Благоевград 2015" продължава с изложба и видео прожекции. Видео прожекциите ще започнат в 21 часа на третия етаж на Ларго Мол в Благоевград.

***
Враца /КРОСС/ От 14.15 часа в Община Враца ще бъде домакин на заседание на една от комисиите на Националното сдружение на общините в Република България. Заседанието ще се състои в конферентната зала на Община Враца. На заседанието ще присъства Гинка Чавдарова, изпълнителен директор на НСОРБ.

***
Хасково /КРОСС/ От 10.00 часа пред Паметника на Освободителите с поднасяне на цветя ще се проведе състезание по повод Деня на храбростта. Военен клуб и Военно формирование 52740 град Хасково организират състезание „Военен многобой 2015". Състезанието ще започне от 11.00 часа в спортната база на ГПЧЕ „Христо Ботев".

***
Враца /КРОСС/ От 17.00 часа с дефиле ще бъде открит Х-ти Международен фолклорен фестивал „Врачанска пролет". Сборният пункт за дефилето е книжарница „Нова галерия".