Не гледах записа с акушерката и детето, за мен е садомазохизъм да гледам такова нещо
Секция: Коментари
28 Април 2015 10:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Не гледах записа с акушерката и детето, за мен е садомазохизъм да гледам такова нещо

/КРОСС/"Аз не гледах записа с акушерката и детето, за мен е садомазохизъм да гледам такова нещо", каза проф. Милан Миланов. В студиото на Нова телевизия докторът от "Пирогов" коментира случая с пребитото от акушерка новородено бебе. Клип от охранителните камери на лечебното заведение, документирал абсурдното поведение на акушерката, и снимки от него, бяха разпространени в интернет и от някои медии, което предизвика вълна от недоволство. От неправителствени организации напомниха, че това, освен че е неморално и неетично, е и в противоречие на Закона за закрила на детето.

„Дразни ме, че станалото в „Софиямед" извади налице нарушенията в тази голяма болница, вместо тези нарушения да бъдат хванати в самото началото", коментира проф. Миланов.

„Известен факт е, че „Софиямед" все още нямаше сключен договор с НЗОК, а вече й бяха заделени 10 милиона лева бюджет. В България има едно обяснение за това - привилегия някаква", каза още той. „Не може да е правило в една болница да се работи 24 часа", смята професорът.

В неделя в „Пирогов" получихме болен от „Токуда" и на преводния лист колегите бяха написали: „Праща се за лечение в „Пирогов" поради липса на средства на пациента", разказа друг случай проф. Миланов, с който характеризира здравната система. За мен като лекар това е тотално безобразие, но да кажем, че това е прецедент, допълва той.