Черногорски принц и френски граф идват за Парижкия бал
Секция: ЛЮБОПИТНО
22 Август 2015 10:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Черногорски принц и френски граф идват за Парижкия бал

София /КРОСС/ Представители на кралски европейски родове и изтъкнати личности от културните и бизнес среди в България ще се завъртят във вихъра на валса на втория Парижки бал в София, съобщиха за „24 часа" от организационния комитет. Светското събитие, основен двигател на което е живеещият от дълги години в Париж Христо Куртев, ще се състои на 3 октомври в грандхотел „Маринела". Тази година благотворителният бал ще е в подкрепа на Националното училище за танцово изкуство в София. С тази цел ще бъде организиран и търг с ценни предмети. Балът е под патронажа на Симеон Сакскобургготски и съпругата му доня Маргарита, а домакини, освен Куртев, ще са френският посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан и съпругата му Мария. От Париж като почетни гости ще пристигнат черногорският принц Никола Петрович-Негош и френският граф Дени дьо Кергорле, който активно работи в областта на опазването на културното наследство на Европа.
Международната Академия на изкуствата - Париж, ще награди 3 двойки в категориите: най-добре валсиращи, най-елегантни и с най-ярко присъствие. Дрескодът за този празник на френската елегантност е смокинг за мъжете и вечерна рокля за дамите. Класически салонен оркестър и модерен диджей ще се грижат за доброто настроение на гостите, а възпитаниците на Национално училище за танцово изкуство ще демонстрират таланта си. Ще бъде разиграна и томбола, наградите в която ще са произведения на световноизвестната френска художничка от аржентински произход Леонор Фини, абонамент за голф и други интересни предмети и картини. вече станаха ясни и някои детайли от шестстепенното меню, което ще бъде посветено на някои от най-прочутите френски ресторанти. Гостите ще бъдат угощава-ни с такива изискани специалитети като брюле от гъши дроб в черешово желе и телешко карпачо в цитрусова марината, опашки от тигрови скариди със сос „Ким Чи", гарнирани с хрупкави топки панирано ризото, филе от ци-пура с коричка от хрупкави бадеми, поднесено със спана-чено-картофен кейк. Десертът ще е шоколадова торта „Гран Вефур", а подобаващите към всичко това питиета са коняк Hennessy и шампанско Moet&Chandon.