Гергов: Само БСП има Бузлуджа, Копривките, история и бъдещe
Секция: ПОЛИТИКА
05 Септември 2015 15:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гергов: Само БСП има Бузлуджа, Копривките, история и бъдещe

Пловдив /КРОСС/ Над 6 000 социалисти и симпатизанти на левицата от Пловдив и областта се събраха за тринадесетото издание на Деветосептемврийски събор в местността Копривките с организатори градските и областните структури на БСП и БАС в Пловдив и Сдружение „Памет и бъдеще". Партизанката от отряд „Васил Коларов" Комня Сотирова обяви началото на тържествата по повод 71 години от победата на Девети септември. Водачът на участниците в похода по стъпките на „Антонивановци" Тодор Стоилов рапортува на градския и областен лидер Георги Гергов за успешно изпълнената задача. Председателят на ГС и ОблС на БСП прие рапорта и с първите си думи към многохилядното множество подчерта, че традицията и паметта на социалистите към миналото са доказателство, че партията ще пребъде. „Имат ли другите Бузлуджа, имат ли Копривките, имат ли нашата история?" - попита кандидатът за кмет на Пловдив Георги Гергов и отговори: Нямат! Затова се опитват 25 години да ни мачкат." Той беше категоричен, че отношението на управляващите към хората е отвратително, а случващото е нетърпимо. „Така не може повече, положението е ненормално, затова се кандидатирам за кмет!" - обясни Гергов мотивите да се включи в предизборната надпревара. „Днес каузата на БСП е България и българите!", заяви социалист №1 под тепетата, а хилядите на поляната му отговориха с „Победа!". Той приветства председателя на БСП Михаил Миков и го увери, че организациите в Пловдив и областта работят за достойно представяне на местните избори. На трибуната Георги Гергов представи поименно присъстващите кандидати за кметове и заяви, че те са неговият екип и разчита на тях в тежката изборна битка. Най-напред посочи действащите Емил Караиванов - градоначалникът на Асеновград, и Радньо Манолов за Брезово, чиито мандати определи като най-успешни в съответните общини. В Пловдив сме „Един отбор - една мечта!Заедно за справедливост!" - каза лидерът на социалистите, преди да съобщи имената на районните кандидат-кметове: строителният инженер Калин Милчев - р. Централен, IT -специалистът Йордан Василев - р. Източен, футболната легенда Петър Курдов - р. Северен, компютърният инженер Милена Колева - р. Западен, експертът по европроекти Красимир Трифонов - р. Южен, икономистът Добромира Тошева - р.Тракия. В Карлово БСП влиза в битката с бившия депутат и университетски преподавател Пламен Славов. Кръстьо Кодошев е кандидат за кмет на Община Калояново. Младият Веселин Лятев е наследник на антифашисти и кандидат за кмет на Община Куклен. Младият и успешен кмет на с. Труд Николай Копринков сега ще се бори за Община Марица, Георги Злачев е претендентът за кмет на община Перущица, а Николай Митков за Община Първомай. Юристът с опит в местния парламент на Община Родопи Павел Михайлов е кандидат за кмет на БСП в общината. На д-р Венера Башова залагат социалистите в Община Стамболийски, на Пенчо Дерузов - Община Съединение, а в Община Хисаря на Димитър Кацарски.
„С тези хора тръгваме за победа! Напред и нагоре!" - завърши Георги Гергов, а многохилядното множество му отговори с мощно „БСП! Победа!".
„Българският антифашистки съюз подкрепя кандидатурата на Георги Гергов за кмет на Община Пловдив - съобщи официално от трибуната националният лидер Симеон Игнатов и посочи мотивите - Той е социалист - дялан камък, доказан стопански ръководител, успешен бизнесмен. На нашето общество са необходими такива фигури от БСП!"