Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
28 Септември 2015 08:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/***

София.
От 9.00 чака ще се проведе дискусионен форум за строителството през 2016г., на който ще бъдат представени възможностите на новия програмен период на ЕС. Форумът е организиран от Камарата на строителите.В него ще участват министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на транспорта Ивайло Московски, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Поканен е и премиерът Бойко Борисов. Форумът ще се проведе в зала „Средец" на „София хотел Балкан".

***
София.
От 12.00 часа в ж.к. Люлин 10, ъгъла на бул. Петър Дертлиев и ул. Ген. Динчев (сп.Орион) С тържествен водосвет ще бъде открита новата сграда на Девета пожарна служба в София. На церемонията ще присъства ръководството на МВР и ГДПБЗН.

***
София.
От 18:00 ч. в мраморно фоайе на НДК ще бъде открита изложбата"Благотворителността през обектива" 2015.Директорът на Двореца Мирослав Боршош ще връчи лично голямата награда на победителя.

***
София.
От 9.30 часа - състав на СГС ще заседава по делото срещу срещу Елизабет Елена Вон Месинг и Дмитрий Абрамкин
09.30 часа - състав на СГС ще заседава по делото ще заседава Веселин Георгиев, Радослав Колев, Емилия Тончева.

***
София.
От 15.00 часа Фондация Програма Достъп до Информация организира Тринадесетата церемония по връчване на награди за принос в областта на свободата на информация по повод Международния ден на правото да знам. Събитието ще се състои в Дома на Европа: София, ул. „Г.С. Раковски" 124.

***
София.
От 10:00 ч. в зала „Роял I" на София Хотел Балкан, пл. "Света Неделя" 5. Светослав Малинов, член на Европейския парламент от групата на ЕНП, организира полудневна конференция на тема „Кризата с бежанците: новите европейски политики".

***
София.
От 18.00 часа Коалицията "За да остане природа в България" организира в зала „Мати-Д" в допълнителната сграда на НДК над кино „Люмиер" дискусия по проекта за ПУ на ПП "Витоша" на НПО експерти и граждани.

***
Созопол.
От 14.00 часа Асоциация „Жени без остеопороза" и Община Созопол организират Информационна кампания за определяне на личния риск от остеопороза.

***
Варна.
От 10.00 часа в Технически университет - Варна ще се състои официалното откриване на новата академична учебна година. На тържествен съвет в зала 114 от 10:30 ч. доц. д-р инж. Росен Василев - ректор на Техническия университет ще поздрави новите колеги и ще връчи грамоти на студентите, които са приети с най-висок състезателен бал за учебната 2015/16 година.

***
Варна.
От 10.00 часа тържествено ще бъде отбелязана 100-годишината от построяването на академичната сграда на Икономически университет - Варна. Събитието ще се състои в парадното фоайе на университета пред двете монументални платна, изработени от проф. Стоимен Стоилов специално за юбилея.
Веднага след това от 11:00 часа с почетното звание „Доктор хонорис кауза" на Икономически университет - Варна ще бъде удостоен д-р Волфганг Шюсел. Церемонията ще се проведе в зала 122 в присъствието на академичната общност на университета, посланика на Австрия в България и много гости.

***
Каспичан/ Варна.
Вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде на посещение в Каспичан, Варна и Разград. В Каспичан програмата на вицепрезидента предвижда посещение в ОУ „Христо Ботев", където заедно с учители, ученици, родители ще участва в дискусия на тема „Заедно можем да бъдем по-добри", както и посещение във фабриката за фаянсови изделия „Roca". По-късно във Варна през деня в Санаторно-оздравителния комплекс "Камчия", Маргарита Попова ще даде начало на XVI фестивал на червенокръстките и здравни филми. Събитието е под патронажа на българския вицепрезидент.

***
София.
От 18.30 часа в двореца "Врана" на бул. Цариградско шосе, 9ти километър, д-р Христина Христова, председател на Института за семейна политика и министър на труда и социалната политика, 2003 - 2005 г. ви кани на откриването на фотографска авторска изложба на Пламен Трифонов. Под надслов „Градът като сцена", на премиерата си младият фотограф показва над 20 фотоса, запечатали мигове и усещания на градския живот, понякога весели, понякога тъжни, но винаги красиви.

***
Варна.
В 17:00 ч. в хотел „Лонгоз" ще се състои среща-разговор „Добре дошли" с известни български и чуждестранни гости в областта на киното, театъра и културния живот.
От 18:30 ч. ще бъде даден старт на филмовата надпревара.

***
Камчия.
От 18.30 часа в СОК „Камчия" ще се състои откриване на Червенокръстки филмов фестивал.

***
Кюстендил.
От 19.00 часа в художествена галерия „Владимир Димитров - Майстора" ще се състои концерт на камерен оркестър "Орфей"
***
Кюстендил.
От 19.00 часа в залата на общинския театър ще се състои представление на пиесата „Спанак с картофи".

***
Благоевград.
В зала № 5 на община Благоевград ще се проведе информационно събитие под надслов „Създаване на граждани в училищата". Предстои да бъде създаден образователен филм, посветен на спасяването на българските евреи по време на втората световна война, който има за цел да бъде включен в уроците по история.

***
Пловдив.
От 11.30 часа министърът на икономиката Божидар Лукарски ще открие 71-ия Международен технически панаир в Пловдив. Събитието ще се състои пред Централния вход на панаирния град в Пловдив. В рамките на изложението ще бъдат представени последните постижения на световните лидери в областите машиностроене, строителство, електроника, автомобилостроене, информационни технологии, софтуер, енергетика, екология и други.

***
Благоевград.
От 10:30 ч. в зала 5 на Община Благоевград ще се проведе информационно събитие под надслов „Създаване на граждани в училищата".

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2015 г.

***
Благоевград.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Благоевград. Той ще бъде придружаван от областния координатор на ГЕРБ в Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева, кандидати за кметове и общински съветници. В 08:45 часа Цветан Цветанов ще присъства на тържествен водосвет в църквата „Св. Иван Рилски" в Кресна, с който ще бъде открита кампанията на кандидата на ГЕРБ за кмет на Кресна Атанас Махлелиев.
В 09:35 часа Цветанов и кандидатът за кмет Атанас Махлелев ще проведат среща с местния бизнес в Кресна в зала 1 на Общината. В 10:35 часа зам.-председателят на ГЕРБ и Махлелев ще посетят завод „Енергоремонт" в Кресна.
В 11:20 Цветан Цветанов ще се срещне с жителите на квартал Микрево на площада на град Струмяни. Ще присъства кандидатът на ГЕРБ за кмет на Струмяни Ваня Илиева. В 12:05 часа ще посетят цеха за обработка на мрамор в Струмяни. В 12:35 Цветан Цветанов и Ваня Илиева ще разговарят с работниците от шивашкия цех в с. Илинденци.
В 14:20 часа зам.-председателят на ГЕРБ ще направи посещение на шивашкия цех в Промишлена зона-Сандански. Ще го придружава Кирил Котев - кандидат на ГЕРБ за кмет на Сандански.
В 15:35 часа Цветанов ще се разходи по централната улица на град Петрич, където ще разговаря с граждани. С него ще бъде кандидатът за кмет на Петрич Димитър Бръчков. В 16:05 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ ще проведе работна среща с кандидатите на ГЕРБ в Петрич в зала №1 в сградата на Общината. В 16:45 часа Цветан Цветанов и Димитър Бръчков ще направят обиколка на пътното трасе между село Първомай и село Кърналово.
В 18:30 часа ПП ГЕРБ ще проведе основното си предизборно мероприятие за област Благоевград. На площад „Гоце Делчев" в град Благоевград председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще представи пред гражданите на Кюстендил кандидатите на ГЕРБ за областта. На мероприятието ще присъства кандидатът за кмет на Благоевград Атанас Камбитов, кандидати за кметове и за общински съветници от областта.

***
Карлово.
От 12.30 часа д-р Емил Кабаиванов - кандидат за кмет на община Карлово ще даде пресконференция за представяне на кандидатите за кметове. Събитието ще се проведе в дала „Васил Караиванов".

***
Каварна.
От 12.30 часа кандидатът за кмет на община Каварна от ПП ГЕРБ Веселин Влаев открива кампанията си. Събитието ще се проведе в офиса на ПП ГЕРБ - Каварна на ул. „Добротица" 28.

***
Пазарджик.
От 17.00 часа ПП ГЕРБ - Пазарджик ще открие официално предизборната си кампания за кмет на община Пазарджик с водосвет в църквата „Св. Св. Константин и Елена". От 17,30 ще бъде открит и Предизборният щаб на ПП ГЕРБ на ул. „Хан Крум" № 15.

***
Пазарджик.
От 19.30 часа ГЕРБ-Поморие официално ще открие кампанията си със спектакъла „Силата на България"

***
Габрово.
От 11.00 часа ГЕРБ в област Габрово ще открие кампанията си с молебен за благополучието на региона и здравето на жителите му. Молебенът ще бъде отслужен в църквата „Успение на Пресвета Богородица". На пресконференция в 13.00 ч. кандидатите за кметове на общини ще представят основните си акценти в програмите.

***
Варна.
От 11.00 часа в хотел "Черно море" ще се състои официалното откриване на кампанията на ПП НФСБ за изборите за местна власт в Община Варна. Специален гост на откриването ще бъде председателят на партията и народен представител от НФСБ Валери Симеонов.