Руските космонавти изпробвали по 160 ястия от бордовите хранителни запаси
Секция: Русия
15 Октомври 2015 10:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руските космонавти изпробвали по 160 ястия от бордовите хранителни запаси

/КРОСС/ Руските космонавти Олег Скрипочка и Алексей Овчинин, подготвящи се за 47/48-а продължителна експедиция на МКС, са дегустирали бордовите хранителни запаси, като са изпробвали по 160 ястия, съобщиха от Центъра за подготовка на космонавти, съобщи БЛИЦ.

През дегустация задължително преминават всички екипажи половин година преди старта. Тя се провежда на първо място за изясняване на индивидуалната поносимост на космонавтите към храните по време на продължителни космически полет. Всеки пробвал около 160 блюда, формиращи основната част от бордовия хранителен режим - около 20 наименования за „една сесия" и ги оценил по 9-бална скала за вкусови предпочитания. Калоричността на основната част от денонощната дажба на космонавта съставлява 2 хиляди калории, като всички хранителни вещества са балансирани.

На снимка: руски космонавт Олег Скрипочка.