Термичната обработка в нашите хранителни предприятия, е достатъчна, твърди експерт
Секция: Здраве
16 Октомври 2015 16:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Термичната обработка в нашите хранителни предприятия, е достатъчна, твърди експерт

/КРОСС/"Това, което се произвежда в предприятията в Република България минава през термична обработка, която смятам, че е достатъчна, за да бъдат отстранени заболяванията", заяви ветеринаря проф. д-р Христо Даскалов на конференция "Достъп до добра храна, практики и предизвикателства", която се проведе в столичен хотел. Повод за националния форум бе Международния ден на храната.

Той препоръча консумацията на охладени меса и продукти в добър вид, което гарантира тяхното качество. Професор Даскалов увери, че е по-добре да се хапва прясна храна.

Според него, контролните институциите в България си вършат отлично работата и трябва да бъдем спокойни. Случаите на заразяване на хора от консумиране на животинско месо, се случват тъй като не се спазват нормативните разпоредби. "Добрата храна е безопасната храна", заяви ветеринарният специалист.

Според него, по времето на социализма се е допускало клането на болни животни и разфасоването на тяхното месо за създърма.