Startup Weekend в Благоевград събира млади предприемачи
Секция: ИКОНОМИКА
09 Ноември 2015 15:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Startup Weekend в Благоевград събира млади предприемачи

/КРОСС/Предприемачи, студенти, преподаватели и ментори ще се съберат между 13-ти и 15-ти ноември за втория Startup Weekend в Благоевград. Домакин на събитието ще е Американският университет в България (АУБ). То ще се осъществи с подкрепата на международната мрежа Google for Entrepreneurs, която подпомага младежкото предприемачество в над 125 държави по света.
В рамките на 54 часа иновативният форум ще събере хора с интереси в предприемачеството, дизайна и програмирането, стремящи се към практическо развитие на своите бизнес идеи. Форумът е отворен за студенти, ученици и startup ентусиасти от всяка възраст и точка на света. На място участниците ще сформират отбори, ще споделят познания и ще развиват своите инициативи. По време на целия процес ментори ще подпомагат отборите, споделяйки експертно мнение относно възможностите за реализацията на потенциалните бизнес идеи.
Някои от менторите на тазгодишното събитие са: Венета Андонова - професор по бизнес в АУБ, Христо Чернев - основател на компанията за иновативни таксиметрови услуги TaxiMe, Стоян Ангелов, съосновател на платформата Start It Smart и Александър Дурчев, собственик и основател на All Channels Communication Group. Те ще напътстват екипите в различни сесии през двата главни дни на събитието. За участниците са предвидени и серия от любопитни лекции и занимания, които ще им дадат възможност за разработване и усъвършенстване на проектите и преминаването им през всички стъпки за основаването на бизнес.
Форматът Startup Weekend ще се проведе за втори път в Благоевград. Само за няколко години по цял свят са протекли 1800 успешни събития, осъществили развитието на повече от 8000 бизнес идеи в над 120 страни.
Тазгодишното събитие е и част от Global Startup Battle 2015. За двете седмици през ноември, в които се провежда GSB 2015, предприемаческите среди и Startup Weekend движението организират едновременно 236 събития в различни градове по цял свят. Така и участниците в Startup Weekend Blagoevgrad ще имат възможността да преминат на следващ кръг от състезанието и да мерят сили с други международни startup проекти.