Джамбазки - най-активният български евродепутат в Европейския парламент
Секция: ПОЛИТИКА
09 Ноември 2015 16:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джамбазки - най-активният български евродепутат в Европейския парламент

/КРОСС/Ангел Джамбазки е класиран на първо място сред българските евродепутати по рейтинг. Той се сформира от активността на депутатите в дейността на Европейския парламент, включително речи, въпроси, мнения, доклади, декларации, присъствие на заседанията, гласуване и др.

Джамбазки заема 46-то място сред всички свои колеги, като получава 405 точки. Джамбазки, който влезе в Европарламента благодарение на коалицията между ВМРО и партията на Николай Бареков „България без цензура", е част от групата на Европейските консерватори и реформатори.

Човекът на ВМРО е задал 60 въпроса и има 307 речи.

Второ място сред българските евродепутати заема Илхан Кючюк, чийто резултат е 346 точки. Кючюк е влязъл в европарламента като представител на ДПС, като е част групата на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ). Сред всички европейски депутати Кючюк е класиран на 115-о място. Той е направил 46 речи и е задал 50 въпроса.

Трета е депесарката Филиз Хюсменова с 334 точки, която заема 151 място.

Прави впечатление, че от българските евродепутати, представители на БСП и съответно на Партията на европейските социалисти, на първо място е „Любимец 15" Момчил Неков, чието място в Европейския парламент се дължи основно на „гафа" на много избиратели на социалистите, които заедно с номерчето на социалистите в бюлетината са зачерквали и номер 15 в полето за преференции. Неков събира 332 точки и заема 4-о място сред българските и 159-о място сред всички евродепутати.

Първи от представителите на Европейската народна партия, чиито членове са ГЕРБ и Реформаторския блок, е Андрей Ковачев, който получава 280 точки. Сред българските си колеги е на 7-мо място, а сред всички - на 373-то място.

На последните две места по активност в Европейския парламент се нареждат Сергей Станишев, лидер на ПЕС, и Николай Бареков, който е част от групата на Европейските консерватори и реформатори. От общо 751 евродепутати, Бареков заема 750-о място със 106 точки.