Кралев: Туристи на Олимпиадата не ни трябват
Секция: СПОРТ
28 Ноември 2015 13:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кралев: Туристи на Олимпиадата не ни трябват

/КРОСС/"Туристи на Олимпиадата не ни трябват", заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред Дарик. По думите му българският спорт вървял надолу в последните години.

"Затова ще има промяна във финансирането. Следващата година ще финансираме не повече от 47 федерации от над 100", добави той.

"За Олимпиадата имаме спортове с големи шансове като бокса и борбата. Но те са изключително съдийски спортове - без лоби много трудно стават нещата", каза още спортният министър.

Красен Кралев обяви, че слага край на опитите да съдейства на българските щанги в случая с положителните допинг проби на националите и като цяло на федерацията по вдигане на тежести, тъй като се чувства предаден от ръководството.

Той коментира, че доверието към централата е тотално изчерпано. Повод за изказването му е представянето на петимата български състезатели на световното първенство в Хюстън и фактът, че двама от тях не участваха заради контузии

"Преди първенството ми се обади един журналист и ми каза, че от петимата ни щангисти, двама ще се контузят, а един ще се разболее и точно така се случи. Гледат ме в очите и ме лъжат. Когато ги попитах дали са добре подготвени, те ми казаха, че са и има смисъл от участие на световното", заяви Кралев."Цяла година се занимаваме и се опитваме да им помогнем в този казус, но стига толкова. Това е спортът който 40 години е свързван само със скандали. На всяко първенство и на всяка олимпиада ние отиваме с допинг. Държавата повече няма да им дава пари и по никакъв начин няма да се опита да им помага за глобата от световната федерация", каза още министърът.

"Идеята на това участие в Хюстън беше ако могат да покажат, че имат талантливи играчи да осъществят трансфери, с които да платят сумата, която дължат. А накрая се оказа една платена от държавата екскурзия", добави Кралев.