Министърът на спорта обеща колички за баскетболния клуб за хора с увреждания
Секция: СПОРТ
04 Декември 2015 15:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министърът на спорта обеща колички за баскетболния клуб за хора с увреждания

/КРОСС/ Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обеща, че ще бъдат отделени средства за закупуване на необходимия брой колички за баскетболния клуб за хора в инвалидни колички „София - Балкан". Това стана на среща с тях, на която той самият наблюдава тяхната тренировка в залата на Националния стадион „Васил Левски". Кралев разясни на състезателите и философията на новата „Програма за развитие на спорта за хора с увреждания".

„От догодина ще има промяна в системата за финансиране на спорта за хора с увреждания. За първи път вашият спорт ще получи възможност за директно финансиране от министерството, защото не само медалите от Параолимпийските игри са ни важни. По-важно е колкото се може повече хора да бъдат интегрирани чрез спорт. Баскетболната федерация ще кандидатства в ММС по новата „Програма за развитие на спорта за хора с увреждания". Така, наравно с Параолимпийската асоциация, със Спортната федерация на глухите, Вие, канадската борба и гребането, също чрез федерациите, ще имате възможност да получите пряко финансиране. Смятаме, че така е редно", заяви Кралев.

Министърът обясни, че с новата програма коренно се променя философията за финансиране на спортистите с увреждания.

„Заедно с федерацията по баскетбол ще разработим програма, така че и трите баскетболни отбора да получат финансово рамо. Ще подпомогнем и провеждане на първенството. Исках да се срещна с вас, да вляза в проблематиката, за да мога да ви бъда максимално полезен", посочи Красен Кралев.

На срещата на министъра с баскетболния клуб „София - Балкан", която се проведе на Международния ден на хората с увреждания, бяха също президентът на федерацията по баскетбол Георги Глушков, председателят на Националната баскетболна лига Константин Папазов и изпълнителният директор на Национална спортна база Пламен Манолов.