Цв. Цветанов: Идеята за променена управленска формула е несъстоятелна
Секция: ПОЛИТИКА
14 Декември 2015 08:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цв. Цветанов: Идеята за променена управленска формула е несъстоятелна

/КРОСС/ Към момента нямаме номинация за правосъден министър. Водят се разговори. Смятам, че съвсем скоро ще имаме номинация, която ще може да се обсъжда между парламентарните групи на ГЕРБ и Реформаторския блок, каза зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в интервю за Нова телевизия.

Всеки, в т. ч. Меглена Кунева, може да бъде разглеждан като номинация, посочи Цветанов. „В запазването на добрия дух ще изчакаме предложението на реформаторите", заяви той.

„Добрата новина от парламентарното заседание в сряда е, че се събраха 204 народни представители, които подкрепиха конституционните промени. Лошата е, че Радан Кънев напуска и освобождава постовете", посочи Цветанов.

„Ако не бяхме отишли в този вариант, нямаше да имаме никакви конституционни промени", подчерта Цветанов. „В преговорите някои парламентарни групи направиха компромиси, които в началото изобщо не искаха да бъдат подлагани на обсъждане. В момента имаме разделение на ВСС на две колегии; имаме вече отмяна на тайното гласуване, но в началния етап беше немислимо; имаме избор на парламентарна квота с 2/3", подчерта той.

„Не смятам, че олигархията си има държава. Ако има нещо вярно, трябва да бъдат назовавани нещата с истинските им имена", каза бившият вицепремиер в коментар на обвиненията на председателя на ВКС Лозан Панов.

Според Цветанов идеята за извънредни избори е несъстоятелна: „Днешното управление няма алтернатива".
Само преди месец и половина имахме местни избори и бе даден много ясен знак с какви нагласи е обществото. Ако отидем на предсрочни избори, ще имаме служебно правителство и два-три месеца блокиране на държавата", коментира депутатът.

„Ако започнат процеси за умишлено дестабилизиране на държавата, не виждам причини да не отидем на предсрочен вот. В момента това го прави Радан Кънев. Има и други фактори, които ще се задвижат в един момент. Забелязваме, че някой иска да създаде някаква среда на политическо противопоставяне. ГЕРБ не участва в подобно нещо. Ние сме с протегната ръка към всички групи, които подкрепят стабилността на правителството и на държавата", подчерта Цветан Цветанов.