Все повече руски туристи искат да почиват в България
Секция: Туризъм
29 Декември 2015 08:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Все повече руски туристи искат да почиват в България

/КРОСС/ Руските туристи търсят все повече почивки в България, сочат данни на Асоциацията на руските туроператори (АТОР), предаде ТАСС, цитиран от vesti.bg. Интересът за посещения у нас е нараснал след спирането на полетите до Египет.

Експерти на асоциацията са отчели търсенията в търсачката на сайта – Слетат.ру.

През ноември лидери в търсенията за оферти са били Тайланд, Индия и Виетнам. За ноември 2015 г. е отчетена положителна динамика в търсенията на почивки само в 13 от страните в Топ 30 – Тайланд, Индия, Виетнам, Обединените арабски емирства, Шри Ланка, Израел, Мексико, България, Андора, Абхазия, Австрия, Китай и Йордания, отбелязва асоциацията на туроператорите.

В сравнение с октомври от първата десетка на търсенията на руските туристи е отпаднал Кипър. Неговото място е било заето от Шри Ланка. България не е в класацията Топ 10.

Нарастване на броя на руските туристи в България догодина прогнозира и пиар директора на туристическата фирма “Тез тур” Лариса Аханова, цитирана от интернет агенцията Лента.ру.

Според нея руските туристи, които не могат да почиват в Египет, ще се насочат предимно към Обединените арабски емирства, Кипър, Израел, Тайланд и Шри Ланка. Очаква се и ръст на посещенията в България, Гърция и Кипър, прогнозира тя.

Аханова посочва, че от 1 януари България ще свали цените за визи за руски граждани от 35 на 10 евро.

Освен това страната ни не планира да въвежда система за биометрични данни и предлага множество варианти за почивка – балнеология, екскурзионни програми, религиозен туризъм, винарски туризъм и гастрономически туризъм. Помага и фактът, че българските хотели също работят на системата “ол инклузив”, подчертава тя.