Б. Ноев: Пълзящата ислямизация трябва да бъде спряна
Секция: ПОЛИТИКА
29 Декември 2015 09:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Б. Ноев: Пълзящата ислямизация трябва да бъде спряна

/КРОСС/ България трябва да спре пълзящата ислямизация, каза бившият министър на отбраната Бойко Ноев в интервю за BTV. Според него страната ни трябва да изтрезнее, а това, което се случва е само върхът на айсберга.

„Трябва много добре да си направим сметка къде са нашите интереси, къде са нашите служби, армия, полиция и т.н.", посочи Ноев. По думите му, това, което се случва в ДПС, е вътрешна борба за власт, повод за което е намерен чрез руския самолет.

„Нека да видим какво ще бъде сега отношението към Пеевски, към произхода на неговите богатства, към съдебната реформа и към влиянията в съдебната власт. Ето от тези важни неща ще може да съдим дали ДПС е наистина патриотична партия, каквато се надявам да бъде. Там има много свестни хора", отбеляза той и допълни: „За мен Местан и Пеевски не са дразнители, а индикатори, по които предстои да съдим как ще се развие тази партия, която е важна, системна партия за България".

Според него това, което се случва, не е конфликт между Русия и Турция на територията на България. „Прекалено опростенческо е това виждане, проповядвано и от някои български политици - че това е битка между евроатлантизма и путинизма. Това не е така. Това, което виждаме отново, е един вътрешнопартиен конфликт, борба за власт в партията, опит на Турция да изземе партията на Доган, станало по начин, който показва много недъзи на българското общество и политика", посочи той и допълни, че за него не е важно дали ще има ДПС-2, а начинът, по който ще бъде укрепена държавността.