Стартира изпълнението на споразумение между Полша и България за ремонт на двигатели за МиГ-29
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Декември 2015 16:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стартира изпълнението на споразумение между Полша и България за ремонт на двигатели за МиГ-29

/КРОСС/ В изпълнение на Споразумението между правителството на Република Полша и правителството на Република България относно осигуряване на логистична подкрепа на самолети МиГ-29 днес, 29 декември, в авиобаза „Граф Игнатиево" бяха доставени два двигателя за самолети МиГ-29, собственост на Военновъздушните сили на Полша. Монтажът на двигателите за българските МиГ-29 ще бъде извършен от специалисти от авиобазата. Срокът за ползване на двата двигателя от полските ВВС е 24 месеца или 200 летателни часа (което условие от двете настъпи първо), съобщава пресцентърът на Министерството на отбраната.

На 30 декември с полет на самолет С-130 „Херкулес" на полските ВВС ще бъдат транспортирани първите два двигателя, собственост на българските ВВС, които, в изпълнение на междуправителственото споразумение, ще бъдат ремонтирани в Полша.

Съгласно споразумението между правителствата на България и Полша, полската страна ще ремонтира шест двигателя за МиГ-29, собственост на българските ВВС, като общата стойност на споразумението е 6,138 млн. евро.