Софийският апелативен съд остави в ареста Герман Костин
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Януари 2016 17:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Софийският апелативен съд остави в ареста Герман Костин

/КРОСС/ Софийският апелативен съд не уважи искането на Герман Костин за изменение на мярката му за неотклонение „задържане под стража" в по-лека. 

Той е обвинен в убийството на Никита Плотников, припомнят от апелативна прокуратура. Тялото на 5-годишното дете бе намерено в куфар на 20 март м.г. край село Пасарел. 16 дни по-рано в района на Приморско са открити останките от трупа и на майка му Анна Леонтиева. Според прокуратурата телефонът на руския гражданин бил засечен край Пасарел и Приморско в периода, в който се предполага, че Анна и Никита били убити. Автомобилът му също бил заснет в този маршрут от камера на Агенция „Пътна инфраструктура", твърдят още от Апелативна прокуратура- София.
Вчера съдът изслуша медицинска експертиза за здравословното състояние на обвиняемия и не откри наличие на заболявания, непозволяващи пребиваването му в условията на арест, добавиха от АП-София в официално съобщение.
В искането за изменение на мярката защитата посочи, че обвиняемият има ревматологични и неврологични проблеми, изискващи специални медицински грижи.