Сиренето, захарта и каймата поскъпват
Секция: ИКОНОМИКА
07 Февруари 2016 10:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сиренето, захарта и каймата поскъпват

/КРОСС/Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните стоки на едро се понижи с 0,84 на сто в първата седмица на февруари до 1,417 пункта, съобщава Държавната комисия по стоковите борси и тържищата /ДКСБТ/. Доматите поевтиняват тази седмица с 14,5 на сто и се търгуват по 1,71 лева за килограм. Цената на краставиците от внос се повишава с 12,5 на на сто до 1,98 лева за килограм. Зелето поевтинява с пет стотинки до 0,80 лева за килограм, а картофите се продават по 0,62 лева за килограм на едро. Ябълките поскъпват с 6,1 процента до 1,05 лева за килограм. Цената на лимоните се повишава с 6 на сто до 2,09 лева за килограм средна цена. Портокалите поскъпват с 1,0 на сто до 0,99 лева за килограм. Мандарините се търгуват по 1,32 лв./кг. Кравето сирене поскъпва с 0,4 на сто и се продава средно по 5,50 лв./кг, а кашкавалът тип "Витоша" се търгува по 9,97 лв./кг. Олиото поевтинява с 1,9 на сто и се търгува по 2,11 лева за литър. Цената на каймата се повишава с 0,9 процента до 4,64 лева за килограм. Пилешкото замразено месо се продава по 3,76 лева за килограм. Захарта поскъпва с 1,5 процента и се продава средно по 1,39 лв./ кг. Брашното тип "500" се търгува по 0,85 лева за килограм. Зрелият фасул поскъпва с 0,3 на сто и се купува по 2,87 лв./кг. Цената на ориза се качва с 1,6 на сто до 1,96 лв. средно за килограм. Яйцата се търгуват по 0,19 лева за брой на едро.