Дават на съд боса на Мешерето
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Март 2016 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дават на съд боса на Мешерето

/КРОСС/Софийска градска прокуратура (СГП) е привлякла като обвиняем лидера на националното мешере Христо Маринов, съобщават от обвинението. Следващата седмица той ще бъде предаден на съд.

Припомняме, че Маринов заплаши с убийство журналистката от Нова телевизия Вероника Димитрова във връзка с нейно разследване за джебчийските кражби във Варна и региона. По телевизията беше излъчен репортаж с разследването.

Заплахите са отправени през октомври миналата година. В края на октомври главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на Маринов, който е и председател на политическата партия „Солидарност". Цацаров поиска от Централната избирателна комисия (ЦИК) да разреши Маринов да бъде задържан и привлечен като обвиняем.

От прокуратурата посочват, че събраните до момента доказателства показват, че около 14.00 часа на 21 октомври 2015 г. по телефона Маринов е отправил закана за убийство на журналистката.

По това време той е бил с имунитет.

Вероника Димитрова се е уплашила и е изпитала основателен страх за живота и този на близките си, допълват от СГП.

Искането на обвинител номер 1 за снемане на имунитета на Христо Маринов е внесено три дни по-късно. По това време той е и кандидат за общински съветник в община Левски.

Централната избирателна комисия е разрешила Маринов да бъде задържан и привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление. Разследването е проведено от Софийската градска прокуратура.