Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
24 Март 2016 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа в Нов български университет ще се проведе Ден на отворените врати.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе редовно заседание на ВСС.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад по заявление с вх. № Е-15-20-13 от 11.03.2016 г., подадено от „Булгаргаз" ЕАД за утвърждаване на цени, по които да продава природен газ на крайните снабдители и на клиенти, присъединени към газопреносната мрежа за II-ро тримесечие на 2016 г.

***
София.
От 12.00 часа, ще бъде открито новото Спешно отделение на УМБАЛ „Св. Анна" - София АД. На откриването ще присъстват Министър-председателят на Република България - Бойко Борисов и д-р Петър Москов - Министър на здравеопазването.

***
София.
От 14.30 в зала „Изток" на Народното събрание ще се проведе Кръгла маса на тема „Ранното детско развитие - реалност и перспективи". Дискусията е под патронажа на председателя на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова и се организира от Българската педиатрична асоциация, УНИЦЕФ България и Българския Червен кръст.

***
София.
В 11.00 часа, на ул. „Леге" № 10, ет.1, общински съветници и депутати от БСП Лява България ще дадат пресконференция във връзка с исканото от „Софийска вода" увеличение на цената на водата.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на БТПП, НАП и Българска търговско-промишлена палата ще дадат пресконференция във връзка с въвеждането на задължително електронно фактуриране в сферата на обществените поръчки в България.

***
София.
От 11.00 часа, 26 състав на СГС ще разгледа поредна молба от Герман Костин за изменение на мярката му за неотклонение.

***
София.
От 11.00 часа в СГС, 22 състав ще гледа делото срещу съдия Евелин Драганов (Гл. ІІ НК - престъпление против личността).

***
София.
От 12.00 часа в Пресцентъра на НДК ще се проведе дискусия на тема „ Малките и средни предприятия в строителството като подизпълнители на проекти"организирана от вестник „Стандарт" и Изпълнителна Агенция за насърчаване на малки и средни предприятия.

***
София.
От 13.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков и екипът на София 2018 ще представят пред студентите и академичната общност на Национална спортна академия инициативата „София - Европейска столица на спорта".

***
София.
От 15.00 часа в заседателна зала на НЗОК ще се състои пресконференция на тема „Резултати от съвместните усилия на пациентската организация и на НЗОК, и на кампанията за постигане на реимбурсиране на инсулиновите помпи за болните от диабет".

***
София.
От 17.30 часа в Национална галерия Квадрат 500, проф. д-р Милена Братоева, преподавател по индийска литература и култура в СУ „Климент Охридски" ще изнесе лекция, свързана с изложбата „Създателят и разрушителят на вселената".

***
София.
От 18.00 часа в Аулата на НАТФИЗ ще се състои представяне на книгата „За техниката на актьора".

***
София.
От 20.00 часа, в хотел „Хилтън" ще се състои церемония VIP Business Awards 2016 .

***
Благоевград.
От 11:00 часа, в зала 5 на Община Благоевград ще се проведе пресконференция във връзка с провеждането на "Блус и джаз фестивал 2016".

***
Благоевград.
От 12 часа в зала 5 на Община Благоевград, ще се проведе пресконференция във връзка с Републикански турнир по канадска борба.

***
Благоевград.
От 18:00 часа, в Драматичния театър ще се играе спектакълът „Премълчаното-разказано", базиран на истинските истории на три жени, пострадали от психологическо и физическо насилие. Послания към благоевградската публика ще отправят и лицата на кампания срещу насилието над жени, организирана от зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел.

***
Благоевград.
От 18.30 часа в Хорова зала "Проф. Хр. Арищиров", ще се проведе фолклорен концерт с участие на Вокален ансамбъл "Езерец" с Диригент Илиян Юручки и Пом. диригент Адриана Ангова, ФГ 'Джумайчета" с ръководител Иван Кацарски, Смесена фолклорна група с ръководител Маргарита Петрова и Мъжка Фолклорна група "Синаница" гр. Кресна.

***
Бургас.
От 10.00 часа до 13.00 часа, в Културния дом на Нефтохимика, ще се проведе трудова борса в сферата на туризма, хотелиерството, ресторантьорството и свързаните с тях дейности, организирана от Дирекция "Бюро по труда" Бургас.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Капитанската зала на х-л „България", общинските съветници от групата на „НФСБ и СЕК" в ОбС-Бургас ще дадат пресконференция на тема „Разширяване на синята зона" в града.

***
Бургас.
От 11.00 часа в кръглата зала на Експоцентър „Флора" ще се състои заключителна пресконференция по проект „BUMBLEBEES" на тема: „Безопасен нощен живот и намаляване на вредите от употребата на „клубни наркотици"".

***
Бургас.
От 11.00 часа, в ДТ „Адриана Будевска", ще се проведе пресконференция по повод нова постановка на директора Борислав Чакринов.

***
Бургас.
От 09.00ч. до 17.00ч. в Специализирана болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания гр. Бургас ще се проведат отворени врати и безплатни скринингови прегледи и консултации за ранна диагностика на туберкулоза.

***
Велико Търново.
Община Велико Търново е домакин на двудневна международна конференция „Културно-историческо наследство: представяне, опазване, дигитализация". От 13.00 часа в Регионалната библиотека „П. Р. Славейков" ще се състои откриването на конференцията.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Бюрото по труда, Дирекция социално подпомагане и Инспекцията по труда.

***
Велико Търново.
От 12.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция във връзка с предстоящите дни на кариерата, организирана от ДжобТайгър.

***
Велико Търново.
От 12.30 часа в читалнята на Централна университетска библиотека на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" ще бъде представен сборника на Петър Увалиев "Пет минути с Петър Увалиев. Радиобеседи - част 1", под общата редакция на Огнян Ковачев и Христина Ковачева.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в Регионалната библиотека „П. Р. Славейков" ще бъде открита международната конференция „Културно-историческо наследство: представяне, опазване, дигитализация".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в читалнята и фоайето на РНБ „П.Р. Славейков" ще бъде представено издателство „Агата-А" и новото издание „Пет минути с Петър Увалиев" с автор Огнян Ковачев. Ще бъде открита изложба от фотографии на Иво Хаджимишев.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се състои празничен концерт „Българските хитове" с участието на студенти от класа по поп и джаз пеене.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в салон „Дуенте" на Читалище „Надежда" ще бъде представен театрален спектакъл с участието на Татяна Лолова.

***
Враца.
От 10.00 часа в Младежкия дом ще бъде открита Обща трудова борса, организирана от Дирекция „Бюро по труда"-Враца.

***
Враца.
От 14.00 часа, в сградата на ул. „Стоян Заимов" - 4, ет. 2 ,ще се проведе пресконференция, организирана от регионалните дирекции „Бюро по труда", „Социално подпомагане" и „Инспекция по труда".

***
Враца.
От 17:00 часа, в Малка зала на ХГ „Иван Фунев" при РИМ-Враца ще се проведе официално откриване на изложба посветена на 110 години от рождението на художника Крум Панов.

***
Видин.
От 11.00 часа на сцена на художествена галерия „Н. Петров" ще се състои официалното откриване на туристически сезон „Видин 2016".

***
Видин.
От 14:00 часа в Центъра за кариерно ориентиране ще се проведе интерактивна дискусия с ученици от VІІ и VІІІ клас от община Видин за възможностите за образование в гимназиален етап през учебната 2016/2017 година по метода „Световно кафене", на тема: „Моят избор сега - инвестиция в бъдещето". Организатор на инициатирата е Регионалният инспекторат по образованието.

***
Горна Оряховица.
От 9.00 часа в Спортна зала „Никола Петров"ще се проведе Областно първенство по баскетбол за юноши и девойки 11-12 клас от ученически игри 2015/ 2016 година.

***
Добрич.
От 10.00 часа, в заседателна зала на дирекция „Хуманитарни дейности", ще се проведе общинския кръг на ученическото състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации - Добрич 2016".

***
Кюстендил.
От 10.00 часа, в кабинета на председателя на Общински съвет (ОбС), ще се състои пресконференция по повод предстоящо заседание на съвета.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в Областен информационен център ще се проведе пресконференция по повод предстоящата работа на центъра.

***
Пазарджик.
От 11,00 часа в Кметска зала на Община Пазарджик ще се проведе работна среща относно образователните перспективи на ОУ "Стефан Захариев" - Пазарджик, ОУ "Георги Бенковски" - с. Хаджиево, ОУ "Кочо Честименски" - с. Пищигово.

***
Пловдив.
От 9.30 часа, в Пловдивския районен съд ще бъде гледано дело срещу Иван Д., който е обвинен в опит за купуване на гласове.

***
Пловдив.
От 11:00 часа министърът на културата Вежди Рашидов ще инспектира ремонта на Драматичния театър „Н.О. Масалитинов".

***
Сливен.
От 09:45 часа, в залата на Областна администрация, ул. "Димитър Добрович" № 3, Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Шуменски университет "Епископ Константин Преславски" ще проведат съвместна информационна среща-семинар на тема „Видове резитби за формиране на корони и плододаване при семкови, костилкови и черупкови овощни насаждения".

***
Сливен.
От 10.00 ч. в зала 105 на общинската администрация.ще се проведе редовният брифинг на кмета на община Сливен Стефан Радев и неговите заместници.

***
Сливен.
От 19.00 часа, в концертната зала на НТС ще се проведе Концерт на китариста Цветан Недялков.

***
Сливен.
От 12 часа в салона на Военния клуб в Сливен ще се проведе Регионален фестивал на руската песен и танц.

***
Смолян.
От 15.00 часа, в сесийната зала на Община Смолян, ще се проведе заседание на Общинския съвет.

***
Шумен.
От 9.30 часа в Общински младежки дом ще бъде даден старт на 10-тия детски театрален фестивал „Колобимина".

***
Шумен.
От 9.00 часа ще се проведе конкурса за директор на Общинското предприятие за туризъм, допуснати за участие са кандидатите Иванка Стоянова Христова, Петинка Василева Петрова, Добромир Петков Жеков и Красимир Стойчев Неделчев.

***
Шумен.
От 10.00 часа, в зала „Тича" на хотел „Шумен", Агенцията за малки и средни предприятия ще представи възможностите за подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.

***
Шумен.
От 17.30 ч в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" ще бъде открита благотворителна изложба с фотографии, рисунки, стихотворения, под надслов „Сподели своята усмивка".