Путин: Русия почти е преодоляла спада в икономиката си
Секция: Русия
17 Юни 2016 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Русия почти е преодоляла спада в икономиката си

/КРОСС/ Руската икономика е преодоляла спада и са създадени условия за излизането на траектория на ръст. Това заяви руският президент Владимир Путин на среща с членовете на международния експертен съвет на Руския фонд за преки инвестиции (РФПИ) и представители на международната инвестиционна общност, предаде ТАСС.

„Ние на практика преодоляхме спада. Създадени са базовите условия за излизане на траектория на ръст“, заяви Путин. Според него „икономиката е успяла да се адаптира на новите условия“.

Руският президент отбеляза, че страната е успяла да гарантира макроикономическа стабилност и значително понижаване на инфлацията. По думите на Путин, действията на Банката на Русия са позволили да се запази високото ниво на златно-валутните резерви. Той отбеляза, че икономиката на страната не само се е адаптирала към новите условия, но и е получила конкурентни преимущества благодарение на въвеждането на по-гъвкав курс на рублата.

Путин припомни, че властите не са предприемали решения за каквито и да било ограничения за движенията на капитала и не смятат да приемат такива и в бъдеще. „Руският финансов пазар остава най-откритият от развиващите се пазари“, добави руският президент. „Въпреки обективните сложности, ние няма да въвеждаме ограничения върху движението на капиталите. Искам да подчертая – няма да правим такова нещо“, каза още той.