Предстоящи събития в страната
Секция: Предстоящи събития
17 Юни 2016 07:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
В зала 108 на Българска народна банка президентът Росен Плевнелиев ще присъства на официалната церемония по встъпване в длъжност на Елица Николова като член на Управителния съвет на БНБ.

***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще посети Дома на Европа (ул. „Г. С. Раковски" 124), където ще бъде отбелязана 25-годишнина от подписването на Полско-германския договор за добросъседски отношения. Държавният глава ще посети изложбата „Поляци и германци. История на диалога".

***
Русе.
В 11.00 часа в "Доходното здание" в Русе, еврокомисар Корина Крецу и министърът на туризма Николина Ангелкова, вицепремиерът и министърът на регионалното развитие и публичната администрация на Румъния Василе Динчу и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще открият конференция "Устойчивост на туристическото развитие и сигурност в Дунавския регион". От 11.30 часа комисар Крецу ще даде пресконференция във фоайето на "Доходното здание".
В Русе еврокомисарят Крецу ще посети и проект, реализиран от програмата на ЕС за трансгранично сътрудничество "България - Румъния" в средното училище "Баба Тонка".

***
София.
В 8.30 часа в Министерството на регионалното развитие и благоустройството заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще направи изявление пред медиите във връзка с повишения интерес към темата за изготвяне на Общ устройствен план на Община Бяла и Карадере.

***
София.
От 9.00 часа ще се проведе заседание на НС.

***
София.
От 9.00 часа във Факултета по журналистика и масова комуникация ще се проведе научната конференция "Съвременни проявления на реториката в медиите, онлайн медиите и изкуствата".

***
София.
В 9.30 часа в зала „Силует" на хотел „Маринела" ще се проведе Срещата на Европейския съюз на частните болници. На откриването са поканени министърът на здравеопазването д-р Петър Москов, председателят на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Даниела Дариткова, евродепутати, представители на пациентски организации.

***
София.
От 11.00 часа в изложбения център на СБХ на ул. „Шипка" 6 в София известният български художник Ставри Калинов ще бъде удостоен с престижното почетно отличие на Министерството на културата - „Златен век" - звезда.

***
София.
От 11.00 часа Столична библиотека, фондация „Лале" и ИК „Ентусиаст" честват заедно Международния ден на бащата пред библиотеката.

***
Бургас.
От 11.30 часа в заседателната зала на Апелативна прокуратура Бургас - ет.1 на Съдебната палата ще се проведе брифинг на главния прокурор на Р. България Сотир Цацаров, зам.-главните прокурори Мария Шишкова и Борислав Сарафов и Административния ръководител Апелативен прокурор на Бургас Любомир Петров на тема - развитие по разследванията на дела с висок обществен интерес.
***
Бургас.
От 13.00 часа ще започнат срещите от кръг от Европейската купа по фехтовка за деца до 14 години.

***
Бургас.
От 14.00 часа в Апелативен съд 30-годишният Тодор Славов ще обжалва наложената му от Окръжен съд мярка за неотклонение „задържане под стража".

***
Бургас.
От 15.00 ч. в Гранд Хотел и Спа „Приморец" Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) ще открие Регионална структура.

***
Бургас.
От 17 до 25 юни в Експозиционен център "Флора" ще се проведе Националното изложение на български производители "Златен лъв".

***
Бургас.
От 17.00 часа на открита сцена "Охлюва" ще се състои официалното откриване Европейско първенство по триатлон.

***
Бургас.
От 17.30 часа в градината на хотелски комплекс Atlantis Resort & SPA Сарафово ще се проведе конкурсът Малка Мис и Малък Мистър Бургас ‘2016.

***
Бургас.
От 19.00 часа в залата на Държавна опера за първи път в България ще бъде представен концерт- спектакълът „Вечните евъргрийни и балади".

***
Благоевград.
В 12.00 часа в зала "22 септември" ще бъде проведена пресконференция във връзка с откриване на фестивала "Francofolies.Благоевград". В пресконференцията ще участват кметът на Благоевград д-р Камбитов, директорът на фестивала и легендарните GIPSY KINGS.

***
Благоевград.
От 20.25 часа на пл. „Георги Измирлиев" ще се проведе официално откриване на фестивала „Фракнкофоли".

***
Варна.
От 9.00 до 13.00 часа в Трета аудитория на Медицински университет - Варна ще се проведе „Училище за родители" под надслов „С грижа за здравето на децата". Събитието е част от богатата програма, посветена на 15-та годишнина от създаването на Факултета по обществено здравеопазване.

***
Варна.
От 11.30 часа във Франкофонски център Варна /ул.Преслав 69, вход от ул.Асен Златаров, през паркинга на Експресбанк/ ще се проведе официалното представяне на програмата за „Празник на Музиката" издание ‘2016.

***
Варна.
От 14.00 часа в централното фоайе на Драматичен театър „Стоян Бъчваров" ще се проведе пресконференция по повод откриването на ММФ Варненско лято 2016.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 общинският съветник от ПП ГЕРБ-Варна Славчо Славов ще се срещне с граждани.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе представяне на първата стихосбирка на Катя Кремзер „Обичай ме, любов".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представена премиера на драмата „Албена" по Йордан Йовков.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа на Циркова площадка до ПВ „Качица" ще се проведе Моторшоу „Полицейска академия".

***
Добрич.
От 11.00 часа ИМКА Добрич открива изложба "Добри деца в еко-действие" на 2 ет. на Община Добрич.Кметът Йордан Йорданов ще открие изложбата.

***
Добрич/к.к. Албена.
От 15.00 часа в Казино вариете „Албена" ще се проведе официално откриване на ХІV международен мажоретен фестивал „Златен помпон".

***
Добрич.
От 17.00 часа в градски парк „Св. Георги" ще се проведе концерт на Духов оркестър- Добрич с диригент Стоян Монов.

***
Козлодуй
От 14.00 часа в сградата на читалището в града ще се проведе прожекция и дискусия между млади хора и депутати от Европейския парламент, които се организират съвместно с Младежкия парламент в Козлодуй.

***
с. Мирково.
В 17.00 часа в Мирково народният представител от ГЕРБ-София област Иван Стойнов организира приемна за граждани в пенсионерски клуб „Здравец", на ул. Петър Берон №2.

***
Монтана.
От 13.00 часа в заседателна зала на Общински младежки дом ще се проведе научната конференцията "От Montana до Монтана: един град между древността и настоящето" - научна конференция, посветена на развитието на град Монтана и региона през вековете и на 125 г. от обявяването на селището за град.

***
Монтана.
От 18.30 часа на пл. „Жеравица" ще се състои грандиозния концерт „Децата на Монтана на една сцена с Джо Лин Търнър и група Еридан". Концертът е част от Националната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация.

***
Пазарджик.
Oт 11.00 часа в галерия "Боев" Панайот Ляков ще представи новата си книга "Второто убийство на Стамболов", съдържаща политически прогнози и пародии.

***
Пловдив.
От 12.00 часа в ІV-та аудитория (Аудиторен комплекс на МУ; бул. В. Априлов" № 15А), във факултетът по обществено здраве на МУ-Пловдив ще бъдат изпратени 137 дипломанти - магистри и бакалаври от випуск`2016 от три специалности.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в Заседателната зала „Проф д-р Иван Зънзов" на третия етаж в Административната част на Хирургическия блок на УМБАЛ „Свети Георги", бул. „Пещерско шосе" №66 ще бъде представена информация за броя на оперираните деца с тежки лицево-черепни малформации в Пловдивско от водещи френски хирурзи. Информацията ще представят проф. д- р Филип Пелерен, проф. д-р Патрик Делем, проф. д-р Юрий Анастасов, доц. д-р Христо Желязков и доц. д-р Марин Атанасов, зам.-директор по лечебната дейност в База 2 на УМБАЛ „Свети Георги".

***
Пловдив.
От 15.30 часа в БТА -Пловдив,Найден Зеленогорски - съпредседател на парламентарната група на РБ, и доц. д-р Димитър Шишков - народен представител от РБ (ДБГ) ще дадат пресконференция. В нея ще участва и председателят на ОбС - Пловдив Савина Петкова. На брифинга Зеленогорски ще коментира подготовката на Реформаторския блок за президентските избори, Изборния кодекс, който Парламентът ще разглежда утре, както и Антикорупционния закон, който днес ще бъде разгледан на последната (четвърта) комисия - тази по бюджет и финанси, в Народното събрание.

***
Разлог.
В 19.00 часа ще започне първото издание на Ирин Пирин - Съборът на Югозапада. Той ще се проведе на 17, 18 и 19 юни 2016 г. край Разлог.

***
Сапарева баня.
От 17.30 часа общинските съветници от ГЕРБ - Сапарева баня организират приемна за граждани. Приемният ден на съветниците ще се проведе в офиса на политическата сила в град Сапарева баня.

***
Свищов.
От 10.00 часа в Детския отдел на Градската библиотека ще бъде открит клуб „Весела ваканция".

***
Сливен.
От 18.30 в спортна зала „ Васил Левски" ще се проведе официално откриване на Международен зумба фестивал „The Blue Rocks".

***
Стара Загора.
От 10.30 до 12.30 часа, в зала „П.Р. Славейков" на Община Стара Загора ще се проведе среща на експерти от Комисията за регулиране на съобщенията с граждани, кметове и кметски наместници от общината, както и с представители на административните бюра в града.

***
Смолян.
От 13.00 ч. в Смолян, бул. „Димитър Македонски" 4 /в двора на фирма ЕМЕ/ ще бъде отбелязана 10-та годишнина от създаването на отдел „Производство на инструменти и детайли", Смолян, част от Фесто Производство ЕООД. Официални гости на събитието ще бъдат Георги Атанасов, управител на Фесто Производство ЕООД, Николай Мелемов, кмет на Община Смолян и Недялко Славов, областен управител на област Смолян.

***
Смолян.
От 15.00 часа министърът на отбраната на Република България Николай Ненчев ще даде изявление по актуални въпроси при посещението си в 101 Алпийски батальон.

***
Смолян.
От 15.00 часа в Спортната зала ще се проведе спортно събитие - спортен празник „Да раздвижим Родопите" за хора в активна и напреднала възраст и за тези, със седяща професия .

***
Смолян.
От 17.30 часа Регионален исторически музей „Стою Шишков"-Смолян ще бъде открита изложбата „Местните емблеми и гербове - памет, символи, идентичност".

***
Смолян.
От 18.00 часа на площад „Свобода" ще се състои концерт на Петър Петканов под надслов „Музикален подарък за Смолян".

***
Челопеч.
От 18.30 часа народният представител от ГЕРБ Иван Стойнов ще проведе приемна за граждани в община Челопеч. Приемната ще се проведе в офиса на ГЕРБ на ул. "Пейо Яворов" №1.