Доц. Гълъбов: Ще участваме ли във флотилия ще се реши на форума на НАТО през юли
Секция: ПОЛИТИКА
17 Юни 2016 15:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Доц. Гълъбов: Ще участваме ли във флотилия ще се реши на форума на НАТО през юли

/КРОСС/ Евентуално участие на България във флотилия срещу Русия ще бъде обсъдено най-вероятно на предстоящия форум на високо равнище на НАТО през юли, смята политологът доцент Антоний Гълъбов.

Става дума за сериозен проблем, който трябва да бъде решен на ниво НАТО, а не ниво инициатива на отделни страни-членки на НАТО, подчерта той в интервю по "Хоризонт".

Военното взаимодействие между страни от нашия регион няма алтернатива, а и сме изправени пред една много сериозна променена външна среда за сигурност в Черноморския икономически регион, коментира Гълъбов. 

Рискът, който стои пред нас, е противопоставянето и конкуренцията, която виждаме между Русия и Турция по отношение на Сирия, и по отношение на Близкия изток, да се прехвърли в Черноморския регион, подчерта той.

Възстановяването на отношенията между двете страни зависи от решаването на проблемите, които има всяка една от тях.
Икономическият форум в Санкт Петербург показа много ясно, че Русия търпи сериозни щети от санкциите от ЕС, а на свои ред Турция е изправена пред изключително сериозна заплаха, свързана с терористични действия, каза още политологът.