Стартира работа по съвместната програма на Avon и Фондация „Една от 8” - „Бъди до мен”!
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Юли 2016 10:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стартира работа по съвместната програма на Avon и Фондация „Една от 8” - „Бъди до мен”!

/КРОСС/ В края на месец юни стартира работата по съвместната програма на Avon и Фондация „Една от 8" - „Бъди до мен", която осигурява психологическа, юридическа и практическа помощ на жени с рак на гърдата и техните близки. Дейностите по програмата се реализират благодарение на дарението от 100 000 лв., набрано чрез кампанията „От любов към живота - Avon срещу рака на гърдата" през цялата 2015 година и обявено в месеца за борба с рака на гърдата - октомври. Всички дейности по проекта ще се осъществяват в следващите 12 календарни месеца.

Програмата „Бъди до мен" е замислена така, че да успее да покрие основни дейности в помощ на жените с рак на гърдата не само в София, но и в страната. 25% от дарението (25 000 лв.) ще бъде изразходвано за професионално консултиране, информиране и пряка работа с жените - индивидуални юридически, информационни и практически консултации. 16.6% от бюджета (16 600 лв.) ще осигурят Групи за взаимопомощ (2 групи по 10 срещи), Арт-терапии (12 занимания), индивидуални психологически консултации, както и заснемане на 4 видеа със съвети от психолога на Фондацията, които дистанционно да помагат на жени в нужда. За профилактични прегледи ще бъдат отделени 35 000 лв. (35%), а за закупуване на специализирани сутиени за жени, преживели мастектомия, ще се отделят 13 400 лв., с които ще се осигурят над 220 сутиена. 10% от бюджета е отделен за административни разходи.

През 2015 г. кампанията „От любов към живота" постави основен акцент върху осигуряването на помощ на жени, които се борят с рак на гърдата и заедно с новия си партньор - Фондация „Една от 8" подготви програмата „Бъди до мен". Тя е възможна благодарение на продажбата на благотворителни продукти от розовата серия на Avon - разнообразни артикули, които се предлагат целогодишно в брошурите на Avon и на сайта на компанията - avon.bg. 100% от печалбата от всеки закупен продукт се заделят за каузата, като и през 2016 г. продължават да се набират средства за финансиране на програмата, след изтичането на първите 12 месеца.

Основният благотворителен продукт, създаден специално за българския пазар през 2016 година, е елегантен шал „От любов към живота". Модният артикул се присъединява към разнообразното портфолио от розовата серия на Avon на цена от 19.50 лв., предлага се в 3 различни десена - принтове на цветя, и с него всяка дама може да засвидетелства подкрепа към каузата. Всеки продаден продукт ще помогне на хиляди български жени с рак на гърдата да получат психологическа и емоционална подкрепа и да възвърнат своето самочувствие в битката.

За 15 години козметичната компания е дарила в България близо 1 500 000 лв., с които са осигурени 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи за рак на гърдата в цялата страна и е дарена ехографска и мамографска апаратура на 8 града у нас. Дейностите по програмата „Бъди до мен" логично допълват вложените до момента усилия в борбата с болестта у нас. Реалната помощ е резултат на малките жестове на дарение на всеки един човек, който е помогнал, закупувайки благотворителен продукт от Avon.


Avon е компанията, която вече 130 години застава зад красотата, иновациите, оптимизма и преди всичко - в подкрепа на всяка жена. Продуктовата линия на компанията включва добре познатите козметични серии AvonColor, ANEW, Skin-So-Soft, Advance Techniques и други. Avon предлага продуктите си чрез над 6 милиона активни независими Представители, които оперират в около 70 държави по целия свят. Повече за Avon и продуктите може да научите на www.avon.bg, както и на Facebook страницата на компанията.

Благодарение на последователните усилия на Аvon информираността по темата и достъпната ранна диагностика на рака на гърдата непрестанно нарастват. За 14 години в рамките на кампанията „От любов към живота" са дарени близо 1 500 000 лв., осъществени са над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната. Броят на заболелите у нас е над 46 000, а всяка година регистърът бива допълнен с близо 3800 нови случая. Усилията на кампанията до този момент са насочени предимно в посока профилактика на българката, защото ракът на гърдата е 100 % лечим, ако бъде открит навреме.