Кметът на Чирпан Кичка Петкова: В съгласие да градим бъдещето си като българи
Секция: ПОЛИТИКА
07 Септември 2016 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметът на Чирпан Кичка Петкова: В съгласие да градим бъдещето си като българи

/КРОСС/ „Успехът на Съединението е послание към следващите поколения, които трябва да запазят обединена България. Съединението доказва, че ние можем да отстояваме идеите си заедно, в съгласие да градим бъдещето си като българи", това заяви в словото си кметът на Чирпан Кичка Петкова пред паметника на Съединението. С общоградсто тържество жители и гости на града на Яворов честват Съединението и като празник на Чирпан повече от 20 години. Те се преклониха пред делото на чирпанските четници Иван Данчов, Димитър Йовчев, Петко Запрянов и Георги Сербезов, загинали с мисълта за единна България.

„Чирпанлии са сред първите, които започват организираната борба за едно от най-величавите и знаменателни събития за българския народ в неговата нова история. Бъдете горди с делото на вашите предци и техните достойни наследници!", се казва в поздравителното писмо на председателя на ПГ на „БСП лява България" и лидер на БСП Корнелия Нинова до гражданите на Чирпан.

Цветя и венци пред паметника положиха родолюбиви граждани, общественици, политици, сред тях бяха и народният представител Георги Гьоков и областният председател на БСП-Стара Загора Румяна Динева.

По-рано на тържествена сесия на общинския съвет подп. Минчо Минчев, командир на военното формирование 24 620 в чирпанското село Свобода и главен инспектор Николай Стефанов, началник на районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" получиха почетния знак на Чирпан. Кметът Кичка Петкова подчерта, че високите отличия са присъдени за изключителния им професионализъм по време на потушаването на пожари през това лято в общината.

Празничната програма продължава с концерт на площад „Съединение" тази вечер. Художествена галерия "Никола Манев" кани за своята 17-годишнина на концерт на 9-ти септември "Обичаме те, Чирпане" от 18.30 часа, а на 10-ти септември се открива Рок-фест „Чирпан 2016".