Заложете на суровоядството, за да сте здрави есента и зимата
Секция: Здраве
05 Октомври 2016 14:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заложете на суровоядството, за да сте здрави есента и зимата

/КРОСС/ Много е важно да подсилим имунната си система, за да се предпазим от вируси и инфекции. Суровите зеленчуци са пълни с витамини и минерали, важни за зимния сезон. Човек трябва да яде само, когато е гладен. Междинните хранения са изключително вредни.

Това каза хранителният консултант Яна Данаилова в студиото на Bulgaria ON AIR. По думите й, суровоядството е процес на осъзнаване и изключително полезен начин на живот. По думите й, често се храним, защото сме водени от лакомия.

Единият вариант е да се храним изцяло сурово. Другият вариант е да се задушат на пара някои зеленчуци, съветва специалистът.

За да бъдем здрави тялото ни се нуждае от кислород. Сокът от пшеница е изключително полезен със своите свойства. Изцежда се и се пие сутрин на гладно, каза още хранителният консултант.

Яна Данаилова апелира есента да се консумират кореноплодни зеленчуци и подчерта важността на това да ядем сезонни плодове и зеленчуци.

"Природата знае с кои витамини да зареди тялото ни. Плодовете не се консумират с основното ястие. Или на гладно, или на два часа отстояние от основното ядене. Тялото ни се чисти от 04:00 до 12:00 часа", посочи още гостът на Bulgaria ON AIR и добави, че е грешно фрешът да се консумира с основното ядене.

"Не бива да се яде плод за десерт. Консумирайте ряпа, цвекло, морков, зеле, карфиол, а от плодовете избираме грозде и се стараем да се храним сурово. Като добавка могат да се ползват единствено кълновете", обясни специалистът.

Освен храната, за да сме здрави, е добре да стартираме деня си с контрастен душ, след който да отделим 10-15 мин за раздвижване.