Татяна Дончева в Русе: Трябва да се сложи край на единствената в света демократична диктатура, която е наложена в България
Секция: ПОЛИТИКА
27 Октомври 2016 16:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Татяна Дончева в Русе: Трябва да се сложи край на единствената в света демократична диктатура, която е наложена в България

/КРОСС/"Трябва да се сложи край на единствената в света демократична диктатура, която в момента е наложена на България", заяви кандидатът за президент Татяна Дончева по време на среща със симпатизанти в Русе. "Една държава в 21-ви век се изгражда институционално и има различни институции с подготвени държавни служители с функции и компетенции. А не всичко да се върши от един човек и като падишаха в средните векове той да решава всички въпроси - икономически, административни, политически, международни и всякакви други", допълни тя.

Според Дончева президенските избори са важни, защото това не е бутафорна институция, а е визионерската институция, която може да разбърка картите на статуквото. "Начело на държавата трябва да е човек, който знае действително как стоят нещата. В България няма нормална икономика, за да не кажа няма никаква икономика. Ние сме много далеч от това да откриваме производства, да търсим пазарни ниши, да кооперираме България с други страни. Икономиката е сведена до разпределяне на европари", каза още Татяна Дончева. Приоритет за кандидат-президентската двойка "Татяна Дончева - Минчо Спасов" са конституционната и съдебната реформа, както и развитието на образованието и културата.

Кандидатът за президент на коалиция "Движение 21 - НДСВ" се срещна със съмишленици и симпатизанти и в Тутракан, и Силистра. „Не сме очаквали този преход да протече толкова дълго и да има такива плачевни резултати за нацията. Това е имитация на демокрация. Политически сегашната система е чиста диктатура", каза тя. Според Дончева има нужда от промяна, която трябва да се случи въпреки страха и всички трябва да се борят за нея. Гражданите трябва да повярват, че техният глас е важен.